Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 22. 10:27, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója is a Semmelweis-díjasok között

A dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója is a Semmelweis-díjasok között

Június 28-án Szekszárdon rendezett Semmelweis-napi ünnepséget a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna megyei Szervezete, mely a legkiválóbban dolgozó ápolónők közül egy dombóvárit tartott elismerésre méltónak.

A megjelenteket dr. Balogh Zoltán, a MESZK országos elnöke és Munk János Tamásné, a szervezet Tolna megyei elnöke köszöntötte, majd a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium TLG Acoustic Zenekara adott műsort.

Az követően átadták az idei Semmelweis-díjakat, melyek közül az egyiket Schneider Mónika, a dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója kapta. Ő már a gyermekkorában is arról álmodozott, hogy felnőttként beteg emberek gyógyulásához kíván hozzájárulni. Ennek megfelelően választott szakmát, 1991-ben végzett a helyi Apáczai Csere János Egészségügyi Szakközépiskolában, majd a térség fekvőbeteg-ellátását végző dombóvári kórház belgyógyászati osztályán lett ápolónő. A munka mellett folyamatosan fejlesztette szakmai tudását, előbb 1993-ban felnőtt szakápolói képesítést szerzett, majd 2004-ben OKJ 54-es ápolóként végzett. 2015-től másfél éven keresztül részlegvezetői feladatokat látott el. 2016 óta a Szent Lukács Kórház belgyógyászati mátrix osztályán dolgozik.

Méltatásában kiemelték, hogy szakmáját magas színvonalon ismeri és műveli. Kiemelkedő empátia és szociális érzékenység jellemzi. Igazi „csapatjátékos”, kollégái tisztelik, és elismerik. Betegeitől nap, mint nap pozitív visszajelzéseket kap. Munkája, tudása, szakmai alázata példamutató a jövő ápolói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.