Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 24. 11:30, hétfő | Helyi
Forrás: Belvárosi Általános Iskola

Az ország élmezőnyében a sokoldalú kis dombóvári matematikus

Az ország élmezőnyében a sokoldalú kis dombóvári matematikus

Az idei tanévben három országos matematikaversenyen is bizonyította biztos tudását Lakatos Lukács, a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola negyedikes ének-zene tagozatos tanulója.

Az őszi Bolyai csapatverseny országos döntőjében három osztálytársával, Szabó Grétával, Bakonyi Fannival és Virág Erikával 6. helyezést értek el. Áprilisban két egyéni versenyen öregbítette iskolája és Dombóvár hírnevét Kraussné Papp Éva tanítványa. Április 8-án rendezték meg Budapesten az Orchidea Pangea matematikaverseny országos döntőjét, ahová azt a 62 negyedikest hívták be az induló 4422 diák közül, akik hibátlanul írták meg a megyei forduló feladatlapját. Lukács a rövid feleletválasztós és a kifejtős feladványokat tartalmazó feladatlapot olyan ügyesen oldotta meg, hogy 7. helyezést ért el a rendkívül erős mezőnyben, mindössze 4 ponttal maradva le az első helyezett pontjaitól. Április 12-e és 14-e között rendezték meg Debrecenben a Zrínyi Ilona matematikaverseny döntőjét. A rangos versenyen közel tízezer negyedikes tanuló indult, közülük azt a 79 negyedikes diákot hívták meg a döntőre a Kárpát-medencéből, akik megnyerték a megyei, illetve kerületi fordulókat. A gyors és logikus gondolkodást feltételező versenyen Lukács ismét bizonyította tehetségét. A nagyon szoros és erős mezőnyben 20. helyezett lett, ezzel egyedüli díjazott Tolna megyéből a 2-12. évfolyamosok között.
Lukács eredményeivel iskolatörténelmet írt, a Belvárosi Általános Iskola 35 éves történetében ugyanis még nem volt olyan kisdiák, akinek sokoldalú tehetsége ennyi rangos elismerésben tükröződött volna. A matek versenyek mellett Lukács évek óta nagy sikerrel szerepel városi és területi szavaló-, mesemondó- és nyelvtan versenyeken, valamint nagyon ügyesen zongorázik. A tanulmányi és zenei megmérettetések mellett nagyon fontos szerepet tölt be az életében a sport. Négy éve karatézik Szabó Csaba edző tanítványaként. Mivel a karateversenyekre ugyanolyan alázattal, fegyelmezettséggel és példamutató összpontosítással készül, mint a tanulmányi megmérettetésekre, így mostanra tetemes eredménylistával büszkélkedhet. Ezek közül a legfontosabb számára, hogy hatszoros magyar bajnok és az utánpótlás világbajnokságokon ezüstérmet, valamint 4. helyet szerzett.

Kraussné Papp Éva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.