Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 04. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Dombóvári hulladéklerakó: startolhat a helyreállítás

Dombóvári hulladéklerakó: startolhat a helyreállítás

Júliusban kezdődhet a dombóvári hulladéklerakó területének helyreállítása a több mint négymilliárd forintos Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében - közölte az MTI-vel a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás.

Az öt és fél hektáron fekvő lerakó rekultivációjával a Strabag MML Kft., a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., illetve a Geohidroterv Kft. alkotta konzorcium a tervek szerint december 17-ig végez.

A már bezárt dombóvári hulladéktelep területét - ahol három évtized alatt több százezer köbméter hulladék gyűlt össze - helyben rekultiválják: rézsűket alakítanak ki rajta, humuszos termőréteggel fedik be, és füvesítik. A helyreállítás következtében megszűnik a talaj és a vízbázisok szennyeződésének lehetősége.

A Mecsek-Dráva program befejezésének határideje eredetileg május 31. volt, a társulás közleménye szerint a dombóvári helyreállítás az engedélyezés csúszása miatt késik. Jelenleg a csapadékvíz-elvezető rendszer szakhatósági engedélyére várnak.

A Mecsek-Dráva program 2011-ben kezdődött rekultivációs része Tolna, Somogy és Baranya megye 89 településén a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával, összesen 4,3 milliárd forintból valósul meg. Hatvankét település hulladéklerakóját helyben rekultiválták, huszonöt településen pedig felszámolták a depókat, ami azt jelenti, hogy az ott tárolt hulladékot elszállították és ártalmatlanították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.