Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 17. 13:17, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvári „Magyarország Legszebb Birtoka”

Dombóvári „Magyarország Legszebb Birtoka”

Szeptember 15-én második alkalommal adták át a „Magyarország Legszebb Birtoka-díjat”. Az elismerést a dombóvári Agrár-Béta Kft. érdemelte ki.

Idén a szakmai zsűri tagjai az első körben hét kategória 48 jelöltje közül választották ki azt a 21 döntős birtokot, melyeket júliusban személyesen végiglátogattak.
- Olyan gazdaságokat kerestünk, amelyeket példaképként mutathatunk azoknak az embereknek, akiknek nem sok köze van a mezőgazdasághoz, vagy azoknak, akiknek sok köze van hozzá, hogy lássák, hogy hova lehet eljutni egy-egy ágazatban - összegezte a díjkiírás célját Mátrai Zoltán főszervező. - A birtoklátogatások során alkalmanként még a szakembereket is óriási meglepetések érték, hiszen több helyen is a legmodernebb technológia alkalmazásával dolgoznak a termelők. Emellett fontos az esztétikai szépség is, hiszen ma, amikor ilyen komoly munkaerőhiánnyal küzdenek a gazdaságok, nem mindegy, hogy milyen környezetben telnek a napok. Mi pedig ezt díjazzuk.
A Gárdonyban rendezett nagyszabású gálaesten a verseny fővédnökeként jelen lévő Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke elmondta, hogy a versenybe csak az tud beszállni, talpon maradni és sikeres gazdává válni, aki a kitartó szorgalom és tehetség mellett naprakész tudással rendelkezik.
A „Magyarország Legszebb Birtoka-díjat” a dombóvári Agrár-Béta Kft. érdemelte ki. Az elismerést a cég ügyvezetője, Molnár István vette át. A fődíj mellett kihirdették az állattenyésztő (Gallus Kft.), a gyümölcstermesztő (Hunapfel Kft.), a szántóföldi növénytermesztő (Agrár-Béta Kft.), a kistermelői családi birtok (Dióliget), a kertészet (Specialmix Kft.), a szőlészet-borászat (Mészáros Borház) és a precíziós gazdálkodás (Lipták Farm) kategóriák győzteseit, valamint a közönségdíj (Bolyhos Pálinkafőzde) nyertesét is.

Címkék: Agrár-Béta Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.