Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 21. 22:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Elismeréseket és kinevezéseket adtak át a Szent Lukács Kórházban

Elismeréseket és kinevezéseket adtak át a Szent Lukács Kórházban

A helyi Szent Lukács Kórház a névadója tiszteletére rendezett idei ünnepségét október 18-án a fekvő- és járóbetegek ellátását egyaránt végző egészségügyi intézmény Maria Mater Dei kápolnájában tartotta meg.

Az egybegyűlteket dr. Kerekes László főigazgató köszöntötte, aki bevezetőjében a holisztikus szemléletű gyógyítás fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, hogy tapasztalata szerint az orvostechnika rohamos fejlődése következtében kezd egy kicsit személytelenné válni a gyógyítási tevékenység. Ezt a folyamatot a betegnek a középpontba állításával és a vele való egyénre szabott foglalkozással meg kell állítani.

- Mindenképpen azt tartom fontosnak, hogy az emberi tényezőt megerősítsük - hangsúlyozta dr. Kerekes László. - A holisztikus szemlélet szerint az orvoslás tudomány, művészet és van spirituális dimenziója is. Ennek a háromnak az ötvözete kell, hogy a gyógyítók munkáját jellemezze.
Meghívott vendégként dr. Tekeres Miklós professzor emeritusz, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának alapító igazgatója tartott előadást a gyógyításról alkotott felfogásáról. A Magyar Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Társaság korábbi elnöke az orvos és a beteg kapcsolatáról, a tudományról, valamint a kommunikáció jelentőségéről osztotta meg gondolatait hallgatóságával.
Ezután az állami fenntartású egészségügyi intézmény vezetői a hosszú ideje magas színvonalú munkát végző kollégáiknak elismeréseket adtak át és főorvosi kinevezéseket jelentettek be.
Szent Lukács Emléklap kitüntetésben részesült dr. Bakonyi Károly főgyógyszerész, Kanászné Dubovánszky Szilvia, a mozgásszervi rehabilitációs osztály ápolója, Pataki Lászlóné, az intenzív osztály ápolója, Tóthné Domsa Erika, az onkológiai szakrendelés és gondozó asszisztense, Patkóné Tóth Krisztina, a tamási laboratórium asszisztense és Varga Mária, a gunarasi rehabilitációs osztály medenceőre.
Dr. Zólyomi Annamáriát a radiológiai osztály vezető főorvosává, Ujhelyiné dr. Szabó Juditot a transzfúziológiai osztály vezető főorvosává, dr. Németh Ildikót, a mozgásszervi rehabilitációs osztály vezető főorvosává, dr. Muschicz Máriát pedig a gunarasi mozgásszervi rehabilitációs osztály vezető főorvosává nevezték ki.
Másodfőorvosi kinevezést kapott dr. Zolnyánszki Ilona infektológus, valamint dr. Majdi Ahmad Kamal Sweis aneszteziológus.
Az ünnepség zárásaként a Szent Orsolya Iskolaközpont muzsikusnövendékei adtak elő ütős és fúvós hangszereken reneszánsz zenét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.