Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 02. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Helyi munkaerőn alapuló vállalkozásokra van szükség

Helyi munkaerőn alapuló vállalkozásokra van szükség

A Tolna Megyei Önkormányzat a Széchenyi Programirodával szervezett közös vállalkozásfejlesztési konferenciát pénteken, a Vármegyeháza dísztermében.

A vállalkozások segítése a cél, az, hogy időben értesüljenek a fejlesztési lehetőségekről – húzta alá Naszvadi Balázs terület- és vidékfejlesztési osztályvezető. A Tolna Megyei Önkormányzat a Széchenyi Programirodával szervezett közös vállalkozásfejlesztési konferenciát pénteken, a Vármegyeháza dísztermében. Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket, aki a vállalkozások megerősítése és a helyi munkaerő fontosságának kiemelésén túl buzdított mindenkit: éljenek választási lehetőségükkel a vasárnapi népszavazáson.
Ribányi József, a Régiók Bizottsága magyar delegációvezetőjeként, az Európát érő migrációs nyomás tükrében rávilágított: Magyarországon a hazai humán munkaerőforrásra kell támaszkodnunk. A vállalkozások és ezáltal a megye is akkor erősek, ha a térségben élő emberek számára munkahelyeket teremtenek. Várhatóan ez az utolsó olyan európai uniós fejlesztési ciklus, amelyben vissza nem térítendő támogatások állnak rendelkezésre – emlékeztetett az alelnök. Ribányi József szerint a megyében működő vállalkozások a helyi emberek foglalkoztatásával képesek fennmaradni, így mindenki megtalálja a számítását, a jövőjét, még az elmaradottabb térségekben is. Nem csupán az infrastruktúra kiépítettsége számít, hanem az is, hogy az emberek maradjanak a szülőföldjükön, ahol életképes, fejlődő vállalkozások teremtenek munkahelyeket.
A konferencián résztvevők a vállalkozásfejlesztés témakörben hallhattak előadásokat, a Miniszterelnökséget, a Nemzetgazdasági Minisztériumot, a Hungária Takarékot, valamint a szervezőket képviselő szakemberektől.
Mint az a Miniszterelnökség főosztályvezetője, Pichler Balázs prezentációjából kiderült: a 2014-20-as ciklusban az előző időszakhoz képest két és félszeresére nőtt a gazdaságfejlesztésre szánt forrás. Ezt bizonyítja, hogy közel 2600 milliárd forinttal rendelkezik a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program), amely több mint negyed részét teszi ki a közel 9000 milliárd forintos keretnek, amely az összesen tíz operatív program között oszlik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.