Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 24. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

KÓTA Díjat kapott Kőszegi György, a Kapos Kórus titkára

KÓTA Díjat kapott Kőszegi György, a Kapos Kórus titkára

Kőszegi György a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 20-án a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében megrendezett ünnepi hangversenyen vette át az elismerést.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége 2004-ben alapította meg a kitüntetést, amit a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munkáért és a közösségért végzett áldozatos tevékenységért ítélnek oda 12 kategóriában. A KÓTA Díjat - amit a nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben - az említett szervezet elnöksége szavazza meg a művészeti bizottság, a tanácsadó testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.

Kórusénekes/kórustitkár kategóriában elismerésben részesült a dombóvári Kőszegi György is, aki a méltatás szerint a különböző énekkarokban eltöltött 50 esztendő hűséges művészi tevékenysége és az elmúlt 30 évben a Kapos Kórus titkáraként végzett közösségépítő munkája elismeréseként érdemelte ki a díjat.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett hangversenyen a nemzetiségi kategóriában díjazott Németh Tibor citeraművész, a népzenei együttes kategóriában jutalmazott Törő Gábor Hagyományőrző Egyesület Népdalkör, valamint a kórus kategória három nyerteséből kettő - a Komlói Pedagógus Kórus és a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Bartók Béla Leánykara - adott műsort. A megjelenteket dr. Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének elnöke köszöntötte, a díjakat pedig a szervezet tisztségviselői adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.