Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 26. 08:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Sétálj velünk Te is!

Sétálj velünk Te is!

Dombóvár Város Önkormányzata az idén is csatlakozott a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Naphoz, amit szeptember 20-án tartottak a településen.

A szokásokat követve a gyalogos és az emberi erő által hajtott járművekkel való közlekedés lehetőségére, az egészséges életmódra, valamint a környezet védelmének fontosságára a közvélemény figyelmét ráirányító programok reggel a helyi oktatási intézmények épületei előtt kezdődtek. Ott rendőrök ellenőrizték a kerékpárok kötelező tartozékainak meglétét, majd azok a diákok, akik biciklivel, vagy rollerrel érkeztek, finom péksüteményt és energiaitalt kaptak. Ők egy tombolaszelvényt is átvehettek, amivel az esti soroláson értékes ajándékokat nyerhettek.

Mintegy 140 óvodás pedagógusok kíséretében vágott neki annak a délelőtti belvárosi mesesétának, mely során a Földi István Könyvtár dolgozói, valamint a József Attila Általános Iskola „Mákvirág” drámacsoportjának tagjai mondtak nekik érdekes és tanulságos történeteket. A csöppségeknek a járműforgalom elől lezárt Dombó Pál utcában a helyi rendőrkapitányság munkatársai közlekedési ügyességi vetélkedőt is tartottak.
Az Ady Endre utcában a Dombóvári Zöldküllő Egyesület tagjai egy olyan próbán vettek részt, mely alkalmával azt figyelték a rendőrök és a közlekedésbiztonsági szakemberek, hogy a közúton biciklizőket miként kerülik ki, illetve előzik meg járműveikkel a sofőrök. A civil szervezet egy olyan nemzetközi mozgalom kezdeményezését és jó példáját kívánja meghonosítani a városban, valamint annak környékén, mely szerint lakott területen belül minimum egy méternyi oldaltávolság, azon kívül pedig másfél méternyi oldaltávolság betartásával lehessen a kerekesek mellett elhaladni.
A hazánkban ezúttal a „Sétálj velünk Te is!” mottót hirdető Autómentes Nap helyi rendezvényei este a Tinódi Házban zárultak. A művelődési otthon előtt egy már veteránautónak számító Zaporozsec kiállításával jelezték a program szervezői azt, hogy az épületben a gépkocsival azonos nevű zenekar ad koncertet. A fiatalok körében népszerű együttes - mely 2004-ben alakult - számos saját szerzeményét adta elő, elhangzott a legnépszerűbb daluk az „Azon az éjszakán” című is, melyet a közönség együtt énekelt a bandával.
A mulatság végén tartották azoknak a tombolaszelvényeknek a sorsolását, melyeket még a reggel biciklivel, vagy rollerrel iskolába menő tanulók között osztottak szét. A nyeremények átadása után Szabó Loránd polgármester kihirdette azt, hogy 2019-ben a Szent Orsolya Iskolaközpont lett „legfittebb” a városban működő oktatási intézmények közül, amiért a település önkormányzatától egy 50.000 forintos csekk járt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.