Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek | Helyi

2012. Március 11. 15:30, vasárnap |

Maró sav és mérgező gáz fenyegetett, úrrá lettek a helyzeten

Személyautóval ütközött egy veszélyes anyagot szállító kisteherautó, amelynek ezután egy harmadik jármű is nekicsapódott a Tabhoz közeli Bábonymegyeren. Dombóvári tűzoltók is vonultak a helyszínre.

2012. Március 11. 11:30, vasárnap |

Az ember kézlenyomatát viselő természetet örökítették meg

A dombóvári Tilinger Sándor egyik felvétele is látható Az ember és a természet címmel fotóamatőröknek meghirdetett pályázat legjobb képeiből összeállított kiállításon, amelyet csütörtökön nyitottak meg Szekszárdon.

2012. Március 10. 22:30, szombat |

Tizenkettedszer versengtek a finom nedűk Vázsnokon

A Sásddal szomszédos Vázsnokon tizenkettedik alkalommal rendezte meg a helyi kiskerttulajdonosok egyesülete és a település önkormányzata a Mátyásnapi Borversenyt, melyre százhatvanhét mintával neveztek a gazdák.

2012. Március 10. 17:15, szombat |

Nagy párbaj után bronzérem az Illyés szellemi olimpikonjainak

A Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportjának Dombóváron március 10-én megrendezett országos döntője „alapszakaszát” követően „szétlövések” döntötték el a második és harmadik helyezés sorsát.

2012. Március 10. 10:00, szombat |

Megérkeztek a fekete gólyák Gemencbe, akár meg is leshetők

Pénteken megérkezett az első pár fekete gólya a gemenci erdőbe. A természetbarátok a ritka faj egyedeivel is találkozhatnak a Gemenc Zrt. jövő heti programján.

2012. Március 09. 20:30, péntek |

Profik népdaléneklésben, szövegértésben és helyesírásban

A dombóvári APOK Belvárosi Általános Iskola diákjai dobogós helyezésekkel térek haza a „Tiszán innen Dunán túl” népdaléneklési és a Lotz János szövegértő és helyesíró versenyek megyei döntőiről.

2012. Március 09. 13:30, péntek |

Spiritus Loci: másodszor engedték ki a szellemet a palackból

A Dombóvári Városszépítők által működtetett Helytörténeti Gyűjtemény - csak pár napnyi szünet után - tegnap megnyitotta idei első, saját szellemi és tárgyi erőből, közösségi összefogással rendezett új időszakos tárlatát.

2012. Március 09. 10:45, péntek |

Gyorshír! Baleset a 61-es úton: ketten megsérültek

Egy ember súlyos, egy könnyebb sérülést szenvedett a 61-es út szakcsi elágazójánál, amikor két személygépkocsi összeütközött - közölte a rendőrség az MTI-vel.

2012. Március 08. 23:58, csütörtök |

Kis nőnapvégi helytörténet: a gyáralapító Dőry Etelka

Száz évvel ezelőtt, 1912-ben indította el konzervgyárát Dőry Etelka a Konda-patak jobb partján elterülő, akkor Újdombóvárhoz tartozó területen. A művelt és a munka terén igen aktív hölgy sohasem ment férjhez.

2012. Március 08. 20:15, csütörtök |

Gyerekesély: Elsősök és másodikosok nagy focicsatái

A „Legyen az esély egyenlő - esélyteremtés a Sásdi kistérségben” című pályázat idén megrendezett első vásárosdombói sportnapján fociban mérték össze tudásukat hat iskola elsős és másodikos tanulói.

2012. Március 08. 12:30, csütörtök |

Szeretni szültek, nem gyűlölni - Antigoné-premier a Csikyben

Szophoklész-Jon Fosse: Antigoné című tragédiáját március 9-én mutatja be Rusznyák Gábor rendezésében a kaposvári Csiky Gergely Színház. Kedvcsinálásképpen a rendezővel készült beszélgetésből közlünk részletet.

2012. Március 07. 20:30, szerda |

Már hármas állampolgár az Amerikában élő férfi

Dombóváron is rendelkezik ingatlannal, de az Amerikai Egyesült Államokban él Fűzi János, aki nemrég a dombóvári Városházán tett állampolgársági esküt, amelyet egy hosszadalmas visszahonosítás előzött meg.