Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 08. 09:11, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Ülést tartott a város képviselő-testülete

Ülést tartott a város képviselő-testülete

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 19 napirendi pontot tárgyalt.

Az ülésen változatlan formában elfogadták a civil és sportszervezetek támogatására kiírt pályázatok alapján azt a felosztást, amelyet a Civil Szövetség és Sportszövetség, mint szakmai fórum megtárgyalt és javaslatot tett. A sportegyesületek között 40 milliós keret, míg a civilek között 4 milliós keret került felosztásra a négy kiemelt egyesület mellett. A Dombóvári Polgárőr Egyesület, a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesületet, a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar Közhasznú Egyesületet és a „Kapos” Alapítvány 2021. évi beszámolóját és 2022. évi támogatását is megszavazták. Továbbá a két szövetség 1-1 millió forint kerettel rendelkezik a 2022. évi sikeres rendezvények lebonyolítása céljából.

A Pécsi Egyházmegye vételi ajánlatot tett a Juhász Gyula utcából megközelíthető önkormányzati tulajdonú telekkel kapcsolatban, egy új és korszerű óvoda építése céljából, melyet a testület szintén támogatott.

A tavalyi évi vagyongazdálkodás beszámolója is megszavazásra került, örömmel számolunk be arról, hogy a város megerősítette vagyonát.

Az idei évben is megnyitja kapuit a balatonfenyvesi tábor, erről is döntött a testület. A korábbi kétéves gyakorlat szerint vállalkozó fogja üzemeltetni.

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárult, hogy a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat a Dombóvár, Bezerédj utca 14. alatti Német Közösségi Háznak a Franjo Vlasic udvar felé néző déli oldalán, a tetővel ellátott, oldalain nyitott árkád alatti térkövezett burkolat folytatásaként és ahhoz kapcsolódva a jelenlegi füves ingatlanrészen egy szabadtéri multifunkcionális közösségi teret alakítson ki, melynek megvalósítását 500.000,-Ft-tal támogat.
Közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárást folytatott le Dombóvár Város Önkormányzata a Dombóvári Százszorszép Óvoda Tündérkert Bölcsődéje részére vegyes eszközök szállítására. A beszerzendő eszközök köre elsősorban irodai, csoportszobai és gyermekfürdőszobai bútorok, berendezések, illetve textíliák, felnőttek munkavégzéséhez szükséges tárgyak, csoportszobai és udvari fejlesztő játékok. A pályázati döntés értelmében a HOR Zrt. fogja az eszközöket biztosítani.
A Dombóvári Százszorszép Óvoda Tündérkert Bölcsődéjében, valamint a Dombóvári József Attila Általános Iskolában végzett fejlesztések átadója még márciusban meg fog történni.

A tavaly novemberben benyújtott támogatási kérelem az „Országos Bringapark Program 2022” című pályázati felhívásra sikeres volt, ennek értelmében a kerékpáros pumpapálya építésére a Dombóvár, Gyár utcában lévő, dombóvári 1979/2 hrsz. alatt felvett ingatlanon kerül sor. A Képviselő-testület arról is rendelkezett, hogy a pályázat megvalósításához szükséges 50%-os önrész összegét, azaz 13.017.500,- Ft-ot az önkormányzat 2022. évi költségvetésében biztosítja. Közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás során a Görpark Kft. ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek, így még áprilisban el fog készülni a biciklis park a tervezett helyszínen.

A jelenleg a világban zajló események mellett nem mehetünk el szó nélkül, hiszen az orosz- ukrán háborús helyzet mindannyiunkra kihatással van. A háborúnak kiszolgáltatott emberek, a mondhatni háttérország funkciót felvett nők milliói szenvednek a harcok miatt. Az összefogás, a segítségnyújtás különösen fontos ezekben az időkben. Ahogy Magyarország országos szinten, úgy Dombóvár helyi szinten igyekszik segítséget nyújtani bajbajutott honfitársainknak, a helyi karitatív szerveztek és civil szerveztek elsőként vetették bele magukat a humanitárius munkába, melyet ezúton is nagyon köszönök nekik. A Dombóvári járás önkormányzatai összesen 5 millió forinttal támogatják az ukrán menekülteket, melyből Dombóvár Város Önkormányzata 3 millió forintot biztosít – mondta Pintér Szilárd polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.