Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Május 25. 14:46, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt 72 óra tűzoltó eseményei

 Az elmúlt 72 óra tűzoltó eseményei

Összesen két tűzesethez és huszonkét műszaki mentéshez riasztották az elmúlt 72 óra leforgása alatt a tűzoltókat Tolna megyében.

A hétvégi erős széllel járó csapadékos időjárás sok munkát adott a Tolna megyei tűzoltóegységeknek. 18 alkalommal kellett vonulni a tűzoltóinknak a szél által kicsavart fákhoz, letört faágakhoz, villany-, távközlési vezetékre, vagy éppen tetőhéjazatra dőlt fákhoz. Több esetben a gyalogos, vagy a közúti közlekedésben résztvevő forgalmat akadályozták a viharban kidőlt fák, letört faágak, amiket motoros láncfűrésszel és kézi erővel szabadítottak ki.

Péntek délután egy lakóház tetőterében keletkezett tűz Váralján, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez a bonyhádi, szekszárdi és komlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet. Az izzó gócpontok felkutatása érdekében a tetőhéjazat is megbontásra került. Az ingatlan lakható maradt.

Egy személygépkocsi sodródott le az úttestről, majd borult a tetejére a 6532-es úton, Döbrököz külterületén péntek délután. A sofőr önerejéből hagyta el a gépjármű utasterét. A műszaki mentéshez riasztott dombóvári hivatásos tűzoltóegységek áramtalanították a személyautót, továbbá a forgalom irányításában vettek részt.

Vasárnap Döbröközön, az Ifjúság utcai óvoda tetejéről két darab nagy hullámpalát fújt le a viharos szél. Az épület hiányos héjazatát a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya léccel és fóliával fedte be.

Hétfő délután csőtörés miatt vízzel telítődött egy épület pincéje Tolna városában, a Bajcsy Zsilinszky utcában. A műszaki mentéshez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik motoros- és búvárszivattyú segítségével távolítottak el a vizet. Az épület előtti járda körülbelül 2 négyzetméternyi területen megsüllyedt, amelyet a beavatkozó egységek körbekordonoztak. Az ingatlan statikai szemlére szorul. A tűzoltók az épületből 10 főt menekítettek ki, az iroda feletti lakásból 2 felnőttet, és 1 gyermeket lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonoknál helyeztek el, míg a másik két lakásba heten visszaköltözhettek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 11:11, kedd | Helyi

Minden óvodás kapott csomagot a Mikulástól

A tavalyi évhez hasonlóan Dombóvár Város Önkormányzata 600 ajándékcsomaggal készült és juttatta el a városban található öt óvodába.

2021. December 06. 14:33, hétfő | Helyi

REMÉNY - Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapjához kötődve az egész hétvégén színes programok várták a kedves lakosságot és az érdeklődőket.

2021. December 04. 14:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

A Kiss Ferenc Református Idős Otthon vendége volt Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, helytörténész, aki Fekete István író életéről és munkásságáról tartott előadást a lakóknak.

2021. December 03. 13:40, péntek | Helyi

25 éves a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület

Tisztelt Olvasó! Egy rövid ismertetőt szeretnénk közreadni egyesületünk történetéről. A részletes megemlékezést a 2021. évi évkönyvünkben adjuk majd közre.