Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 25. 14:46, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt 72 óra tűzoltó eseményei

 Az elmúlt 72 óra tűzoltó eseményei

Összesen két tűzesethez és huszonkét műszaki mentéshez riasztották az elmúlt 72 óra leforgása alatt a tűzoltókat Tolna megyében.

A hétvégi erős széllel járó csapadékos időjárás sok munkát adott a Tolna megyei tűzoltóegységeknek. 18 alkalommal kellett vonulni a tűzoltóinknak a szél által kicsavart fákhoz, letört faágakhoz, villany-, távközlési vezetékre, vagy éppen tetőhéjazatra dőlt fákhoz. Több esetben a gyalogos, vagy a közúti közlekedésben résztvevő forgalmat akadályozták a viharban kidőlt fák, letört faágak, amiket motoros láncfűrésszel és kézi erővel szabadítottak ki.

Péntek délután egy lakóház tetőterében keletkezett tűz Váralján, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez a bonyhádi, szekszárdi és komlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet. Az izzó gócpontok felkutatása érdekében a tetőhéjazat is megbontásra került. Az ingatlan lakható maradt.

Egy személygépkocsi sodródott le az úttestről, majd borult a tetejére a 6532-es úton, Döbrököz külterületén péntek délután. A sofőr önerejéből hagyta el a gépjármű utasterét. A műszaki mentéshez riasztott dombóvári hivatásos tűzoltóegységek áramtalanították a személyautót, továbbá a forgalom irányításában vettek részt.

Vasárnap Döbröközön, az Ifjúság utcai óvoda tetejéről két darab nagy hullámpalát fújt le a viharos szél. Az épület hiányos héjazatát a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya léccel és fóliával fedte be.

Hétfő délután csőtörés miatt vízzel telítődött egy épület pincéje Tolna városában, a Bajcsy Zsilinszky utcában. A műszaki mentéshez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik motoros- és búvárszivattyú segítségével távolítottak el a vizet. Az épület előtti járda körülbelül 2 négyzetméternyi területen megsüllyedt, amelyet a beavatkozó egységek körbekordonoztak. Az ingatlan statikai szemlére szorul. A tűzoltók az épületből 10 főt menekítettek ki, az iroda feletti lakásból 2 felnőttet, és 1 gyermeket lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonoknál helyeztek el, míg a másik két lakásba heten visszaköltözhettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.