Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2022. Május 06. 09:38, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóvári tűzoltók a legjobbak között

 Dombóvári tűzoltók a legjobbak között

14 emelet vezetett a dobogó legfelső fokához. Április 30-án, szombaton egy „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokságot rendeztek Szombathelyen.

A közel 50 főt számláló versenyre két dombóvári hivatásos és egy kurdi önkéntes tűzoltó is nevezett. Csikos Bence tűzoltó őrmester, Gulyás István tűzoltó főtörzszászlós és Nagy Kornél önkéntes tűzoltó utaztak el Tolna megye képviseletében.

A kitartó felkészülés meg is hozta fényes eredményét. Gulyás István korosztálya és összetett első, Csikos Bence korosztálya első, míg Nagy Kornél korosztálya harmadik helyezéséért járó trófeával tért haza.

A 14 emelet magas lakóépület lépcsőházában kijelölt útvonalat teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak, amely leküzdését további feladatok nehezítettek. A földszinten egy speciális ajtószerkezetet kellett kinyitnia a versenyzőknek egy akkumulátoros feszítő segítségével. Több szinten is tömlőt kellett szerelniük az indulóknak, valamint, a célvonal előtt egy 80 kilogrammos bábut is menteniük kellett. Mindezek az előírt szabályok betartása mellett a dombóvári tűzoltóknak sikerült a leggyorsabban.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség valamennyi munkatársa ezúton fejezi ki gratulációját Csikos Bence, Gyulás István és Nagy Kornél kiemelkedő teljesítményéhez és kíván sok erőt, jó egészséget tűzoltóinak.”

Fotó: Dombóvári HTP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 19. 08:40, csütörtök | Helyi

Megújult Nepomuki Szent János szobra

Május 16. - Nepomuki Szent János napja. Megújult az ismeretlen ismerős szobor, melyet mindenki ismer, de kevesen állnak meg előtte...