Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2024. Június 10. 08:47, hétfő | Helyi

Hőgyészen mérték össze tudásukat az önkéntes tűzoltók

 Hőgyészen mérték össze tudásukat az önkéntes tűzoltók

Tolna vármegye tűzoltó egyesületei közül kilenc civil szervezet 24 csapata sorakozott fel a rajtvonalnál.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Vármegyei Tűzoltószövetség június 8-án rendezte meg a vármegyei önkéntes tűzoltóversenyét Hőgyészen, a sportegyesület pályáján.

Tolna vármegye tűzoltó egyesületei közül kilenc civil szervezet 24 csapata sorakozott fel a rajtvonalnál. A versenyt Gergelics István ny. tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Tűzoltószövetség elnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy 2000-ben állt először megyei elnökként az önkéntesek versenyén és örömét fejezte ki, hogy ma több olyan egyesület is versenyez, akik újra nagy létszámmal vesznek részt a rendezvényen. Kiemelte Bölcske, Tevel és Kurd tűzoltó egyesületeinek utánpótlás-nevelési tevékenységét és egyben felhívta a figyelmet a biztonságos versenyzés szabályainak betartására.

A versenyhez ragyogó időjárás és jó hangulat társult. Mindenkiben buzgott a versenyszellem, ugyanakkor érezhető volt a összetartás is. A csapatok gépjárműfecskendő-szerelés, kismotorfecskendő-szerelés, földalatti és föld feletti tűzcsap szerelés és a 7x55 m-es váltófutás versenyszámokban indultak, női, férfi, senior, ifjúsági és diák kategóriákban.

A rendezvény vendégei 1955-ös és 2015-ös születésű tűzoltót is láthattak szaladni tömlőkkel a kezükben. A különböző látványos szerelési feladatokat közben a nézőtérről családtagok, rokonok és barátok szurkoltak a versenyzőknek.

Az eredményhirdetésnél Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte az versenyzőket, és nyújtotta át a többi díjátadóval közösen az elismeréseket, serlegeket.

A Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület által alapított vándorkupát a gépjárműfecskendő szerelésben legjobb eredményt elérő egyesület kapja, amelyet az idei ében elért eredményei alapján a Dunaszentgyörgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület újabb egy évig őrizhet.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is gratulál valamennyi, szabadidejét a tűzoltóhivatásnak szentelő versenyzőnek. Köszöni az eddigi munkájukat, sok erőt és jó egészséget kíván a hivatásos szervek munkáját támogató önkéntes tűzoltóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 09:03, péntek | Helyi

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

A napokban több olyan baleset is történt Tolnában, ahol a sofőr az esős időben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet.

2024. Június 13. 10:00, csütörtök | Helyi

Változik a dombóvári gyermekorvosok rendelési ideje a nyári szünetben

Tájékoztatás a dombóvári gyermekorvosok rendelési idejéről 2024. június 17-től szeptember 10-ig.

2024. Június 12. 14:13, szerda | Helyi

Újabb elismerés a dombóvári Rozsusa-Bau Kft-nek

Dávid Roland, a Rozsusa-Bau Kft. ügyvezetője nyilatkozott az idei év történéseiről:

2024. Június 11. 10:34, kedd | Helyi

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság Dombóváron

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság rajtolt el a Z2-ben. Ismét egy rangos eseménynek adott otthont Dombóvár.