Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2021. Március 11. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnszervezet irányítóját is elfogták az Egyesült Királyságban

A bűnszervezet irányítóját is elfogták az Egyesült Királyságban

A szekszárdi nyomozók befejezték a tavalyi évben – unokázós csalások miatt – indított büntetőeljárást. A rendőrök három személy ellen négyrendbeli csalás miatt tettek vádemelési javaslatot az ügyészségen.

Mint arról korábban beszámoltunk 2020 tavaszán Tolna megyében több olyan eset is történt, amikor ismeretlenek megpróbáltak az unokájukra hivatkozva idős emberektől pénzt kicsalni. Egy esetben sikerült is megkárosítaniuk a sértettet.

A bűncselekmények kapcsán a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indítottak büntetőeljárást csalás bűntett, továbbá csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás során a nyomozók látókörébe került egy 22 éves szombathelyi nő és egy 27 éves ádándi férfi, akiket a szekszárdi rendőrök a Siófoki Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével 2020. május 6-án elfogtak. Kollégáink kiderítették, hogy a páros az ország több megyéjében csalt ki pénzt hasonló módszerrel idősektől. A csalókat a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A páros azóta is letartóztatásban van. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy egy esetben egy 40 éves férfi is segítette a csalókat.

Az eljárás során a rendőrök vizsgálták, hogy a bűncselekményekkel más is összefüggésbe hozható-e. A nyomozók megállapították, hogy a csalásokat bűnszervezetben követték el, melynek irányítója egy az Egyesült Királyságban élő férfi, aki ellen az országban számos hatóság több tucat elfogatóparancsot adott ki. Őt nemrégiben az Egyesült Királyságban elfogták, a kiadatási eljárása jelenleg is folyamatban van. Magyarországra szállítását követően a férfit további bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják meg.

A szekszárdi rendőrök a már elfogott gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Címkék: csalás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 08:00, szombat | Helyi

170 millió forintból újul meg a Dombóvárt Hőgyésszel összekötő útszakasz

Idén év végéig több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési, -felújítási beruházások Potápi Árpád János választókerületében, Tolna megyében.

2021. Június 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Tájékoztatás a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről

Az alábbiakban a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről olvashatnak tájékoztatást:

2021. Június 09. 11:24, szerda | Helyi

Az Illyés Gyula Gimnázium csapata nyerte a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpiát

Tizenhét év után végre sikerült a több dobogós helyezés után, első helyen végzett a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium csapata a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián az V-VI. korcsoportban.

2021. Június 08. 18:40, kedd | Helyi

Elindult az Eszperantó Enciklopédia magyar nyelvű Wikipédia változata

Jelenleg több, mint 200 kategorizált szócikk érhető el (de a szócikkek száma folyamatosan bővül).