Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 31. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

A diszkóból az állomásra menet törtek-zúztak a fiatalok

A diszkóból az állomásra menet törtek-zúztak a fiatalok

Három kaposszekcsői fiatalkorút gyanúsít a Dombóvári Rendőrkapitányság a dombóvári Kórház utcában január 22-ére virradóra bekövetkezett rongálások elkövetésével. A diszkóból tartottak az állomásra.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalok a helyi diszkóban szórakoztak, ahonnan a hajnali órákban indultak haza. Az állomásig gyalog mentek és útközben több közlekedési táblát, kukát, kapcsolószekrényt és egy buszmegállót is megrongáltak. Az utcában élők már csak az értelmetlen pusztítás eredményével szembesültek másnap reggel.

Kihallgatásuk során mindhárom gyanúsított beismerő vallomást tett, viszont nem tudtak válaszolni arra a kérdésre, hogy miért tették tönkre az útjukba kerülő tárgyakat, szedtek ki közlekedési táblákat a helyükről és dobták azokat az árokba.

Sajnos nem ritka az, hogy a hétvégi szórakozásból hazatérő fiatalok ittasan kárt okoznak a közterületen található tárgyakban vagy buszmegállókban. Az okozott kár több tízezer forint, hiszen a buszmegállók üvegezését rendszeresen, évente többször cserélni kell. Ennek költségeit jelen esetben a fiatalok szülei magukra vállalták.

Az eljárás egy rendbeli folytatólagosan és csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt van folyamatban, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Dombóvári Rendőrkapitányság a nyugalom és a rend fenntartása érdekében a későbbiekben fokozott ellenőrzést tart a diszkó utáni elvonulások útvonalain. Gyalogos és mozgó ellenőrzés kombinációjával a garázda és az ittas vagy bódult állapotban gépjárművet vezető személyeket igyekszenek kiszűrni.

A város jegyzőjének segítségét kérve átfogó ellenőrzéseket terveznek a rendőrök azért, hogy a fiatalkorúakat szeszesitallal kiszolgáló szórakozóhelyek tulajdonosai és alkalmazottaik körmére nézzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.