Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2022. Június 16. 08:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak prevenciós céllal, a Kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódva.

Az eseményt Kerényi Zsolt alpolgármester nyitotta meg, majd bemutatkoztak a szervezetek, akik különböző programokban vállaltak szerepet; kis csoportos foglalkozások, beszélgetések, előadások várták az érdeklődőket.

Elindult ez év tavaszán a kortárs képzés Gábor Zoltán c. r. őrnagy és Tóth Szilvia r. főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság két munkatársának közreműködésével, szakmai vezetésével, akik a KEF helyi szervezetében is aktív szerepet vállaltak és a rendezvény mozgatói voltak. Ördög Péter, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulója a nagyközönség előtt mondta el, hogy miért vállalt feladatot a kortárs képzésben, majd az INDIT Közalapítvány és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió képviselő mutatkoztak be. Workshopok keretében egész nap várták a diákokat a megbocsátás, stresszoldás, időbeosztás témakörökben.

Dr. Szemelyácz János intézetvezető főorvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, addiktológus, az INDIT Közalapítvány szakmai vezetője vette át a szót és közel egy órában döbbenetes statisztikai adatok mentén beszélt a függőségről, a döntésről és a hibázás lehetőségéről. Kiemelte, óriási szerepe van a családoknak a prevenció kapcsán, hiszen a fiatalok szüleik otthoni példáját követik legtöbb esetben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság interaktív prezentáció keretében tartott drogprevenciós előadást Czéder Andrea r. alezredes vezetésével, a program keretében Molnár Áron színész, aktivista, valamint Lingvai Péter és Szarvas Erika r. őrmesterek osztották meg gondolataikat a 2020-ban átélt támadásról, melyet egy a kábítószer hatása alatt lévő személy követett el ellenük. A közönségtalálkozó keretében a diákok nagy érdeklődést mutattak és körülvették a vendégeket kérdéseikkel.

A szervezők több állomást alakítottak ki a művelődési ház előtt, ahol a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság strandjain informálódhattak a három középiskola diákjai.

Bűnmegelőzés témában a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képviseletében érkezett busz a rendezvényre, amely a SZER-TELENÜL pályázat eredményhirdetésével zárult.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 15:49, szombat | Helyi

A tehetség mindenkié

Kaposvár, Győr, Budapest, Szolnok, Zalaszentgrót, Pécs, Tamási, Segesd után Dombóváron nyílt meg a második „…Benned a létra” országos vándorkiállítás, az egy éves programsorozat zárórendezvényeként.

2022. Június 24. 23:43, péntek | Helyi

Országos koncertsorozat a Magyar Rádió Művészeti Együttesei előadásában

25 város és csaknem 100 fellépő csatlakozott a Zenélő Magyarország programsorozathoz. A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek komolyzenei karavánja ismét házhoz viszi a legszebb klasszikus dallamokat.

2022. Június 24. 13:00, péntek | Helyi

Eredményesen szerepeltek a Dombóvári Judo Klub versenyzői

A Kaszó Regionális Rangsorversenyen vett részt a Dombóvári Judo Club június 12-én.

2022. Június 24. 09:00, péntek | Helyi

Dombóvár volt a házigazdája a Castrum Bene Egyesület 26. vándorgyűlésének

A háromnapos rendezvényt Feld István, az egyesület elnöke nyitotta meg.