Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Augusztus 23. 19:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A dombóvári tűzoltók, a mentők és a KÖTÉL mentőszervezet segített a szakadékba esett személyen

A dombóvári tűzoltók, a mentők és a KÖTÉL mentőszervezet segített a szakadékba esett személyen

Huszonegy esetben vonultak megyénk tűzoltói.

Jelentősebb műszaki mentések:

Szombaton délelőtt Nagyberki külterületén egy személy a bozótos, 8 méter mély szakadékba esett. Mentésére a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik a mentősökkel és a KÖTÉL mentőszervezettel közösen, alpintechnikával végezték el.

Két személyautó ütközött vasárnap, kora este Szabadi külterületénél, a 61-es úton. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Jelentősebb tűzesetek:

Pénteken, a déli órákban Sárpilisen, az Arany János utcában mintegy 1000 m2 területen gaz, szemét és bozót égett. A szekszárdi tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

Kigyulladt egy személyautó motortere szombaton délután Bölcskén, a Dunaföldvári úton. a bölcskei önkéntes és a paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit és utómunkákat végeztek.

Szombaton, késő délután Kistormás külterületén mintegy 5 hektár területen avar gaz, tarló és erdő aljnövényzete égett. A riasztott szekszárdi, paksi, bonyhádi és dombóvári hivatásos és a gyönki önkéntes egységek a tüzet 5 vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Vasárnap délelőtt Szekszárdon, a Kinizsi utcában ételt felejtettek a sütőben, ami erősen füstölni kezdett. A tűzoltók kiérkezéséig a szomszéd a fürdőszoba ablakán keresztül bejutott a lakásba, elzárta a gázt és az ételt kivette a sütőből. A szekszárdi hivatásos tűzoltók kiszellőztették az épületet és áramtalanítottak.

Két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak vasárnap este a szekszárdi hivatásos tűzoltók Kistormás település külterületére, ahol nagyobb területen foltokban nádas, bokros terület és erdő aljnövényzete égett. A kiérkező egység a tüzet gyorsbeavatkozóval és kéziszerszámokkal oltotta el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 11:11, kedd | Helyi

Minden óvodás kapott csomagot a Mikulástól

A tavalyi évhez hasonlóan Dombóvár Város Önkormányzata 600 ajándékcsomaggal készült és juttatta el a városban található öt óvodába.

2021. December 06. 14:33, hétfő | Helyi

REMÉNY - Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapjához kötődve az egész hétvégén színes programok várták a kedves lakosságot és az érdeklődőket.

2021. December 04. 14:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

A Kiss Ferenc Református Idős Otthon vendége volt Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, helytörténész, aki Fekete István író életéről és munkásságáról tartott előadást a lakóknak.

2021. December 03. 13:40, péntek | Helyi

25 éves a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület

Tisztelt Olvasó! Egy rövid ismertetőt szeretnénk közreadni egyesületünk történetéről. A részletes megemlékezést a 2021. évi évkönyvünkben adjuk majd közre.