Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. Augusztus 20. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Tolnai Hármas Összefogás

A Gazdanapokon mutatkozott be Dombóvár környéke

A Gazdanapokon mutatkozott be Dombóvár környéke

Augusztus 12-től 14-ig rendezték meg Szentlőrincen a Baranyai Gazdanapok mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítást és vásárt, amelyen a térséget a Tolnai Hármas Összefogás vidékfejlesztési akciócsoport képviselte.

A hőgyészi székhelyű társaság rendszeresen él a különböző bemutatkozási lehetőségekkel, így idén sem maradhatott le a Baranyai Gazdanapokról. Munkaszervezetük felkereste a környék kézműveseit, mestereit, hagyományőrzőit, és megjelenésüket támogatva igyekezett minél többet megmutatni a térség értékeiből, hagyományaiból és ízeiből.

Szervezőmunkájuk eredményeként a következők mutatkozhattak be a látogatók körében népszerű vásáron: gyöngyöt fűzött és kiállított a Naki és Újdombóvári Gyöngyfűző Klub, Kiss Csaba keramikus Kaposszekcsőről termékeit állította ki és árusította, a Szakcsi Hagyományőrző Egyesület tagjai grillázstortát kóstoltattak, hímes tojásokat, tökmagvirágokat, horgolt és hímzett terítőket állítottak ki, a döbröközi Hagyományőrző Alapítvány pedig lyukas kalácsot készített és kóstoltatott.

A döbrököziek évről évre a Gazdanapok szervezőinek meghívására vannak jelen a rendezvényen. Idén vasárnap sürgölődtek a kemencés udvarban. A kalácssütés alapanyagának megvásárlásához szükséges anyagiakat a rendezők állják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.