Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Április 21. 06:55, szombat | Helyi
Forrás: Nagyné Ujhelyi Mónika/Városi Könyvtár

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A jeles napok megünneplésén keresztül a gyerekek kultúrakedvelő, irodalmat értő felnőttekké nevelése volt a Városi Könyvtár célja a Költészet Nap gyerekszemmel című április 17-i rendezvényével.

Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című művét a könyvtárban működő olvasóklub, a Könyvbirodalom tagjai - Árvai Jozefina, Fábián Daniella, Hajcsár Angelika, Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs, Labró Anasztázia, Labró Katalin, Németh Margaréta, Németh Péter, Sallai Barna, Schittler Dani, Somogyi Krisztián, Somogyi László, Vitéz Csaba - adták elő.

A Könyvbirodalomban fontosnak tartjuk az egyéni tehetség kibontakozását, az egyre jobban összekovácsolódó közösség formáló erejét. A gyerekek lelkesedésének, kitartó munkájának köszönhetően született meg a Kire ütött ez a gyerek? Egy kicsit úgy, ahogy Janikovszky Éva megírta, egy kicsit másként, ahogyan a Könyvbirodalom tagjai megálmodták, majd életre keltették.

Nagyné Ujhelyi Mónika gyermekkönyvtáros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.