Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. Augusztus 11. 12:51, péntek | Külföld
Forrás: MTI

A magyar katasztrófavédelem segítséget ajánlott az árvíz sújtotta Szlovéniának

A magyar katasztrófavédelem segítséget ajánlott az árvíz sújtotta Szlovéniának

A magyar katasztrófavédelem búvárcsapatot, szivattyúkat, munkagépeket és az árvízi védekezéshez szükséges eszközöket ajánlott fel az árvízi helyzet kezelésére Szlovéniának.

Emlékeztettek arra, hogy a múlt hétvégi felhőszakadások Szlovéniában komoly árvizeket okoztak, és az áradások hatalmas pusztítást végeztek, több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Ebben a helyzetben Magyarország az OKF útján 22 tagú, terepjárókkal, csónakokkal felszerelt búvárcsapatot, 6 nagy teljesítményű szivattyút és kezelőszemélyzetét, 2 kotrógépet, 2 billenőplatós teherautót, 2 műszaki szakértőt, homokzsákokat, fektetőanyagokat és árvízi védekezéshez szükséges egyéb eszközöket ajánlott fel a szomszédos országnak - sorolták.

A felajánlott szakemberek és eszközök csak a segítség elfogadását követően indulnak Szlovéniába - tartalmazza az OKF közleménye.

Fotó: Youtube

Címkék: árvíz, szlovénia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.