Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Szeptember 26. 07:56, csütörtök | Belföld
Forrás: infovarosok/police.hu

A rendőrök előtt árulta a drogot két díler, ültetvényt is találtak egyikük otthonában

A rendőrök előtt árulta a drogot két díler, ültetvényt is találtak egyikük otthonában

Akciót szervezett a rendőrség, a két díler pedig éppen a megfigyelés közben adott el kábítószert Dunakeszin a minap. Egy fogyasztót is elkaptak.

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult eljárás a 29 éves S. Dávid és a 31 éves B. Sándorral szemben. A két férfi Budapesten és Pest megyében dílerkedett.

A nyomozók kedden akciót szerveztek Dunakeszin. Ennek során a rendőrök végignézték, ahogy a kábítószer gazdát cserél, és tettenérést követően elfogták a két férfit, valamint 29 éves vásárlójukat – számolt be a részletekről a hatóság honlapján.

S. Dávid otthonában házkutatást is tartottak a rendőrök, akik egy speciális növénykeltető sátorban – professzionális szellőztető és párásító berendezéssel ellátott – már learatott vadkender-ültetvényt találtak. A lakás különböző pontjairól befőttes üvegekben pedig majd egy kilogramm, nejlonzacskókban pedig mintegy fél kiló kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint marihuána.

A vagyonvisszaszerzés érdekében a nyomozók lefoglaltak egy nagy értékű luxusautót is – tette hozzá a rendőrség.

S. Dávidot és B. Sándort előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásukra. A vásárlót pedig kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ő szabadlábon védekezik.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:38, kedd | Belföld

Katasztrófavédelem: 85 ezer hektárom irtják a héten a szúnyogokat

A héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-t.

2023. Május 30. 13:30, kedd | Belföld

A NATO elítéli a KFOR-csapatok elleni támadásokat Észak-Koszovóban

A NATO vasárnap este kiadott sajtóközleményében elítélte a parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR katonái ellen elkövetett provokálatlan támadásokat Észak-Koszovóban, amely során több katona megsebesült.

2023. Május 30. 13:24, kedd | Belföld

Költségvetés 2024 - Jövőre is brutális összeget költ a kormány a rezsivédelemre

Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.

2023. Május 30. 10:56, kedd | Belföld

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó