Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 17. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A szezon előtt mindenki ellenőriztesse fűtőkészülékét

A szezon előtt mindenki ellenőriztesse fűtőkészülékét

A hivatalos fűzési szezon megkezdése, vagyis október 15. előtt mindenki ellenőriztesse fűtőberendezését, illetve szerezzen be szén-monoxid-érzékelőt a balesetek megelőzése érdekében

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombaton a honlapján. A tájékoztatás szerint fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése, a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét; a legcélszerűbb az első fűtés előtt szakemberrel megvizsgáltatni és kitisztíttatni a berendezést.

A közlemény szerint a szennyeződések, eltömődések és a szabálytalan házi kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a zárt térbe visszajutó gázok, leginkább a szén-monoxid már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az emberekre és a háziállatokra.

A gáz színtelen, szagtalan, jól elkeveredik a szoba levegőjével és rendkívül mérgező, vagyis biztonságosan csak szén-monoxid-érzékelővel mutatható ki a jelenléte. Az OKF jó minőségű szén-monoxid-érzékelő beszerzését javasolja az érintettek számára. A katasztrófavédelem weboldalán megtalálható az ellenőrzéseken megfelelt és megbukott érzékelők listája is - közölte az OKF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.