Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 19. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

A sztori az egérpad körül című kreatív diákpályázat eredményhirdetése

A sztori az egérpad körül című kreatív diákpályázat eredményhirdetése

Felhívásunkra, amelyet a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Visual Art Rajziskola Tehetségpont és a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény május első napjaiban írt ki, 48 pályamű érkezett, ebből határidőre 46 db.

A meghirdetett kategóriákban
14 alsós
27 db felsős
és 7 db középiskolás mű született, néhány esetben egy alkotó többet is küldött,- amit a felhívás megengedett, sőt sugallt is.

A kiállításra kiválasztott 30 alkotás közül
hetet alsós,
húszat felsős, míg
középiskolásoktól 3 db-ot helyeztünk el a paravánokon.

A három tagú zsűri, melynek tagjai: Benke Éva, Szabóné Szőke Zsuzsa és dr. Kriston Vízi József május 16-án este ült össze és hozta megdöntéseit a kiállításra történő válogatás és a díjazottak megállapítása érdekében.

Ennek eredményeként

a három, illetve négy kategóriában az alábbi díjazottaknak gratulálunk és szólítjuk őket most ide.

A kategória győztesek mindegyike egy-egy ajándékcsomagot kap a Visual Art Iskolától, amelyben alkotó-készlet található, egy-egy családos ingyen belépő a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumba, valamint éves ingyenes belépő a Dombóvári Helytörténeti Múzeumba, ajándékkönyvek, valamint egy kis édes meglepetés-csomag.

Alsósok kategóriájában: KALOCSA PÉTER, az APOK Belvárosi Tagintézményének 4/b. osztályosa. Tanára: Dörnyei Erika

Felsősök kategóriájában: OZORAI SOMA, a Szent Orsolya Iskolaközpont 8. osztályosa, akivel különösen Dobos Anita tanárnő törődik

A középiskolások mezőnyéből kitűnt MOLNÁR BOGLÁRKA, az Apáczai Csere János Szakközépiskola 9. osztályosa, aki Benke Éva figyelmét már korábban is felkeltette.

A különdíjjal elismert fiatal alkotónak arra lesz lehetősége, hogy a további apró ajándékok mellett lehetőséget kap bemutatkozni az uristenrajzolok.hu weboldalon és így a nagyvilágnak is közszemlére tárhatja tehetségét s alkotásait. Az ő neve: CSUTORA CSILLA, aki 6. osztályos jelenleg a Szent Orsolya Iskolaközpontban. Munkájának a címe: „Családi, barlangi idill…”

Szívből gratulálunk minden pályázónak és díjazottnak, családtagjaiknak, tanáraiknak egyaránt.

S hogy még további esélyesek is legyenek: ezúttal közönségdíjra is lehet szavazni, jelölést adni úgy, hogy június 20-ig várjuk az itt elhelyezett szavazó ládába azok nevét, akik a díjazásban most nem részesültek között a legtöbb szavazatot kapják az elkövetkező hetekben!

Dombóvár, 2013. május 18.
a Múzeumok és az Internet Világnapján

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!