Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2020. Május 04. 12:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A társadalom döntő része támogatta az érettségi megtartását

A társadalom döntő része támogatta az érettségi megtartását

A Századvég két kutatást is végzett az érettségi megtartásának ügyében, az első esetében a megkérdezettek 80, a másodiknál pedig 73 százalék - vagyis a társadalom döntő része - támogatta az írásbeli vizsga megtartását

- mondta Nagy Zoltán, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. oktatási üzletágvezetője hétfő reggel az M1 csatornán.

Az üzletágvezető elmondta, a kérdésre adott válaszok pártpolitikától függetlenek voltak, vagyis mindegy, hogy ki hova szavaz, alapvetően támogatták az érettségi megtartását a válaszadók.

Hangsúlyozta, Magyarországon az érettséginek két nagyon fontos funkciója van: az egyik, hogy lezárja a középiskolai tanulmányokat - ráadásul összehasonlítható formában, hiszen minden diák ugyanabból tesz vizsgát -, a másik, hogy felsőoktatási felvételiként is funkcionál.

Ez nem minden országban van így. Amelyik országban elhalasztották az érettségit, ott később tartanak felvételit. A közép-európai régió nagy részében egyébként megtartják a vizsgát - fűzte hozzá Nagy Zoltán.

Címkék: érettségi, vizsga

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 18:16, szombat | Belföld

Barlangot találtak a fővárosban

Barlangot találtak a főváros II. kerületében, az Alsó Törökvész úton - közölte a kerület polgármestere csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

2022. Május 28. 08:03, szombat | Belföld

Áprilisban stabilizálódtak a földgázárak

Az orosz-ukrán konfliktus, valamint a háború következményeként hozott szankciós intézkedések hatására kiugró márciusi árak után áprilisban alacsonyabb áringadozások mellett

2022. Május 28. 07:00, szombat | Belföld

Az apa ölhette meg tizenéves lányait Aszódon

A gyanú szerint az apa megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken a rendőrség honlapján.