Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 06. 08:55, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Megjelentek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első pályázati felhívásai

Megjelentek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első pályázati felhívásai

A Tolna megyei települések fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását szolgáló 2016. évi pályázati felhívásokból első körben összesen ötöt tettek közzé a TOP keretein belül, közel 5 milliárd forintos nagyságrendben.

A „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című (TOP-1.3.1-15 kódszámú) felhívás célja, hogy a mellékúthálózat felújításával illetve fejlesztésével javuljon a betelepülő vállalkozások és a fejlesztett üzleti infrastruktúra elérhetősége a kisebb települések munkavállalói számára. A felhívás a Tolna Megyei Integrált Területi Program megvalósulását szolgálja, melynek fontos eleme a megyei foglalkoztatás megtartása és növelése. A rendelkezésre álló keretösszeg Tolna megyében több mint 1,1 milliárd forint. A támogatási kérelmeket 2016. január 18-tól lehet benyújtani március 1-jéig.

A „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című (TOP-2.1.3-15 kódszámú) felhívás célja többek között a települések belterületi csapadékvíz elvezetési rendszerének kialakítása, az árvíz és belvíz veszélyek csökkentése, valamint a felszíni vizek minőségének javítása, és a további környezeti káresemények megelőzése. A fejlesztések tervezése során fontos a vizek helyben tartásának biztosítása olyan tározók építésével, amelyek alkalmasak például a rendkívüli áradások, felhőszakadások kártételei elleni védekezésre. A felhívást illetően a rendelkezésre álló teljes megyei forrás összege: 1,65 milliárd forint. A támogatási kérelmek benyújtása az első szakaszban 2016. február 18-tól április 18-ig, majd június 30-től szeptember 30-ig lehetséges.

A „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című (TOP-3.1.1-15 kódszámú) felhívás célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, valamint az élhető városi és települési környezet kialakulásához. Megyénkben összesen több mint 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre a támogatásra, melyhez kapcsolódóan a kérelem beadásának lehetősége 2016. január 29-től március 31-ig áll fenn.

Az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című (TOP-4.1.1-15 kódszámú) felhívás célja az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése az alapellátást biztosító intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése által. Az egészségügyi alapellátást rendkívül fontos fejleszteni, hiszen ezen a szinten végzik az alapvető szűrővizsgálatokat, állapotfelméréseket és prevenciós tevékenységet. A felhívásban Tolna megyét illetően összesen 465 millió forint áll rendelkezésre. A támogatási kérelmeket 2016. február 15-től május 4-ig, a második szakaszban pedig június 13-tól szeptember 15-ig lehet benyújtani.

A „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című (TOP-5.1.2-15 kódszámú) felhívás célja, hogy a helyi szinten létrejövő illetve már működő foglalkoztatási együttműködések, partnerségek (paktumok) olyan forrásokhoz jussanak hozzá, amelyek képzési és foglalkoztatási programjaik megvalósítását segítik. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. március 17-től 2016. július 25-ig lehetséges, és összesen 512 millió forint pályázható.

A Tolna Megyei Önkormányzat szakemberei készséggel fogadják a pályázati felhívásokkal összefüggő kérdéseket, hiszen a 2014-20-as uniós ciklus forrásainak hasznosításával továbbra is a vidék gyarapítására törekszünk.
A felhívásokkal kapcsolatosan további információk érhetőek el a www.palyazat.gov.hu internetes oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.