Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Augusztus 10. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.dombomedia.hu

Ajándékkoncert ifjú német harmonikásoktól

Ajándékkoncert ifjú német harmonikásoktól

Augusztus 6-án a Dombóvár-Kernen Baráti Kör szervezésében a németországi Baden-Württemberg tartomány legjobb fiatal harmonikásaiból válogatott zenekar lépett színpadra kétszer is Gunarasban.

A 16 éve életre hívott ifjúsági együttes 2001 és 2006 után harmadszor érkezett Magyarországra, de időközben bejárta Európát, koncertezett Romániában, Horvátországban, Svédországban, Lengyelországban és természetesen Németországban is. A nyaranta változó tagokkal működő társaság vezetője az a Maic Wildmann, aki immáron ötödször vezényli a zenekart. A főállásban a Wimsheimi Harmonikaegyüttes karmestereként és zenetanárként is tevékenykedő muzsikus a magyarországi turnéra többek között Johannes Brahms, Aram Hacsaturjan, Astor Piazzola és Vittoria Monti műveiből válogatta össze a repertoárt.

A tehetséges harmonikások hazánkban előbb Pécsen, majd a Baranya megyei Nagynyárádon, végül pedig Dombóváron adtak nagysikerű hangversenyt. A gunarasi fürdőben és a Camping Étterem teraszán remek előadásukkal elbűvölték a muzsikájuk iránt érdeklődőket.

Az együttes a közönség tagjainak önkéntes adományait a Pécs-Normandia Lions Club által a baranyai megyeszékhelyen létrehozott és működtetett szülőszállás fenntartására ajánlotta fel. Ott a leukémiás és tumoros megbetegedéssel kezelt gyermekek szülei lakhatnak csemetéik gyógykezelésének időtartama alatt. A 2010-ben tíz szobásra bővített szálláson eddig összesen 24348 éjszakát töltöttek el a rászoruló családok.

Címkék: koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.