Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 10. 08:43, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Alkotói pályázat gyerekeknek a tűzoltók világáról

Alkotói pályázat gyerekeknek a tűzoltók világáról

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is meghirdette alkotói pályázatát óvodások, általános iskolások és középiskolások részére.

A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek egyéni alkotásokat május 21-ig.

A Tolna megyei pályázat védnöke: Dr. Balázs Gábor tű. ezredes tűzoltósági, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A bírálóbizottság elnöke: Gerzsei Péter igazgató, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szekszárdi Tankerület vezető.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

A pályázatra az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak, A/4-es vagy A/3-as méretű alkotásokkal.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

  • szabadkézi rajz (A/3-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített A/4-es méretű alkotás pl. monotípia)
  • számítógépes rajz (A/3-as méretben nyomtatható számítógéppel készített alkotás)
  • egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×20×20 cm méretben)
  • vers (legfeljebb 1db A/4-es oldal terjedelmű költemény)
  • mese (legfeljebb 2db A/4-es oldal terjedelmű tanulságos történet)

Benyújtás módja: a szabadkézi rajzok és az egyéb kézműves alkotások beadása eredetiben személyesen vagy postai úton a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 7100 Szekszárd, Mikes utca 16-22. címen, a többi kategóriában e-mailen a tolna.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címen.

Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Beérkezési határidő: 2017. május 21.

Díjazás: a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság bírálóbizottsága az óvodások és az iskolások pályázatai közül korcsoportokon belül kategóriánként 3-3 alkotást díjaz. Az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny nyertese családjával egy balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesi a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak.

Az iskola/óvoda ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2017”címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában/óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Eredményhirdetés: 2017. május 26. (péntek) 15:00 órakor a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon (7100 Szekszárd, Mikes utca 16-22.)

Az országos díjátadót 2017. június 9-én a Fővárosi Nagycirkuszban (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/a.) tartják, ahová a megyei díjazottak és családtagjaik is meghívást kapnak.

További információ: a tolna.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.