Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Január 08. 19:27, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Amerre járt, lopott

Amerre járt, lopott

Nyolcrendbeli lopással és háromrendbeli csalással gyanúsítanak a rendőrök egy budapesti férfit, aki még unokahúga szalagavatójáról is más táskájával ment haza.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy 37 éves budapesti férfival szemben, aki 2021. október 17. és 2022. január 2. között a főváros több kerületében is lopott – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi először 2021. október 17-én délután osont be egy IX. kerületi bevásárlóközpont egyik előadótermébe, ahonnan a rendezvény szünetében egy táskát emelt el a benne tárolt mobilokkal, pénzzel és bankkártyával együtt. A más nevére kiállított kártyával két alkalommal vásárolt is.
Az enyves kezű férfi ez után saját unokahúga szalagavatóján volt vendég 2021. december 3-án este egy kőbányai művelődési házban, ahol a tanárok részére elkülönített helyiségből egy táskát vett magához, benne pénzzel, telefonnal, okmányokkal és egy bankkártyával.

A bűnlajstrom 2021. december 10-én este is növekedett, amikor a férfi egy ismerőse XVIII. kerületi lakásából orozta el annak telefonját, táblagépét, pénzét, okmányait, bankkártyáját és munkahelyéhez tartozó mágneses ajtónyitóját. A mágneses eszköz birtokában még éjjel felkereste ismerőse zuglói munkahelyét, ahol az egyik COVID-mintavevő konténerbe így könnyedén bejutott, majd onnan eltulajdonított egy számítógépet, mobiltelefont és pénzt.

Két nappal később a besurranó az egyik budapesti vasútállomás öltözőjébe osont be, ahol egy irattárcára tett szert a benne lévő iratokkal és bankkártyával együtt. Utóbbival hétszer vásárolt is.

A tolvaj végül 2021. január 1. délután és 2. hajnal között egy másik COVID-mintavevő konténerre csapott le Ferencvárosban, ám a mágneses ajtónyitó, -mivel azt már letiltották - nem nyitotta azt ki. A férfi akkor erőszakkal felnyitotta a konténert, majd egy laptoppal, egy mobiltelefonnal és több mint százezer forinttal távozott onnan.

A ferencvárosi rendőrök az elkövetőt a budapesti H. Sándorként azonosították, akit 2022. január 3-án egy józsefvárosi hotelban fogtak el. Szobájában megtalálták az előző nap ellopott számítógépet, mobiltelefont és a maradék pénzt.

A férfit a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók ötrendbeli lopás vétség, háromrendbeli lopás bűntett, valamint háromrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. H. Sándor a terhére rótt bűncselekmények elkövetését részben elismerte, őt a rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.