Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 02. 11:54, péntek | Helyi

Átmeneti támogatást nyújt a megsüllyedt dombóvári társasház részére az önkormányzat

Átmeneti támogatást nyújt a megsüllyedt dombóvári társasház részére az önkormányzat

A január 31-i Képviselő-testületi ülésen döntött arról a grémium, hogy jogi és 10 millió forint átmeneti támogatást nyújt a bajba jutott 20 lakásos társasház részére az önkormányzat.

A közös képviselő jelzése után több alkalommal egyeztett Pintér Szilárd polgármester és dr. Szabó Péter Gyula jegyző a problémáról és annak megoldásáról, a társasház gyűlésén is részt vettek.

December végén a Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti, 20 lakásos társasház veszélyesen megsüllyedt. A DRV Zrt. szakemberei megállapították, hogy az Árnyas utca 31. számú épület acél fővezetékén – a méretlen szakaszon – csőtörés keletkezett, a hibát a szolgáltató 2024. január 3-án elhárította.

A társasház közös képviselője a DRV Zrt.-t a bekövetkezett kárról értesítette, jelezve kárigényüket. Ezzel egyidejűleg értesítette a szerződésük szerinti biztosítótársaságot, valamint kérelemmel fordult az önkormányzathoz – olvasható az előterjesztésben.

Az elfogadott határozati javaslat szerint Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti társasház részére 10 millió Ft visszatérítendő, kamatmentes támogatást nyújt a társasházban csőtörés miatt fellépő épületkárosodás elhárítása érdekében az elkészült statikai szakvélemény szerinti stabilizáló előinjektálás elvégzésére a társasház által felvenni kívánt áthidaló kölcsön folyósításáig, de legfeljebb 2024. június 30-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.