Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2022. Szeptember 23. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Dombóvár minden évben csatlakozik az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény szellemiségéhez.

2022-ben a programunk központjában a tudatmódosító szerek állnak, azok hatásaira és veszélyeire hívjuk fel a figyelmet prevenciós céllal a középiskolások körében.

Újraindult 2022-ben a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum városunkban. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok körében nagyobb hangsúlyt fektessünk a drogprevencióra, s minél több fórumon halljanak a megelőzésről.
A délelőtt folyamán Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos, oxyológus, címzetes egyetemi docens tartott felvilágosító előadást a fiatal diákok számára a kábítószerek széles skálájáról, s állított elrettentő példát nekik. Az előadás végén egy éles tűzriadópróbán is átesett a művelődési ház közössége.

A korábbi évek hagyományai szerint csatlakozunk a "Bringázz az iskolába, munkába" kampányhoz, s az iskolába érkező diákokat apró ajándékkal jutalmazták meg az Autómentes nap alkalmából.

Bringás reggelire hívtuk a középiskolás diákokat, a vállalkozó bringások 7:30-kor indultak a Dombóvári Művelődési Ház elől 100 fővel. A reggeli elkészítésében segédkeztek a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete, a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület, a Dombóvári Szívklub Egyesület és Dombóvári Székely Kör, valamint a művelődési ház dolgozói. Az óvodásokat KRESZ pálya várta a délelőtt folyamán.

Büszkén mondhatjuk, hogy igazi összefogással valósulhatott meg a mai rendezvény, hiszen az Országos Mentőszolgálat helyi és megyei vezetőitől, a Dombóvári Rendőrkapitányságtól, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságtól a szervezés kezdetétől maximális támogatást kap Dombóvár Város Önkormányzata. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió helyi bázisa, a Dombóvári Egészségfejlesztési Iroda és a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Reméljük, hogy a délelőtti eseménysorozat alkalmával minél több fiatalt meg tudunk érinteni gondolatban, és további rendezvények alkalmával küldetésünket folytathatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 07. 09:00, péntek | Helyi

Pályázati lehetőség a „Bursa Hungarica” ösztöndíjra

A pályázatok beadási határideje: 2022. november 3. (csütörtök) 12 óra.

2022. Október 06. 15:00, csütörtök | Helyi

Megnyílt Kigyós Sándor és Kigyós Borbála Újra együtt című kiállítása

Október 1-jén Nagy T. Katalin Németh Lajos-díjas művészettörténész nyitotta meg Kigyós Sándor (1943-1984) szobrászművésznek és leányának, Kigyós Borbála képzőművész, designernek első közös, Újra együtt című kiállítását.

2022. Október 06. 11:00, csütörtök | Helyi

Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) több mint 15 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját.