Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. November 04. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Az elhunytakra emlékeztek az elmúlt hétvégén Kaposszekcsőn

Az elhunytakra emlékeztek az elmúlt hétvégén Kaposszekcsőn

Október 31-én délután 4 órára a Polgármesteri Hivatal falán levő emléktáblához várta az emlékezni vágyókat Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata, hogy együtt emlékezzenek a háborúk áldozataira

Elesett katonák, málenkij robotban meghaltak, vagy a civil lakosság köréből kikerülő elhunytak emlékét idézték. A Himnusz elhangzása után Wolf János, az evangélikus gyülekezet felügyelője imádkozott a meghaltak lelki üdvéért.
Az ima után a résztvevők elhelyezték az emlékezés mécseseit az emléktábla alá. Majd először Kaposszekcső Község Önkormányzatának nevében helyezte el a község koszorúját Csapó Gyuláné polgármester képviselőtársaival, majd a Nemzetiségi Önkormányzat koszorúztak.
A lakosság soraiból is tettek néhányan virágot, koszorút az emlékműhöz. Mindezek után a nemzetiségi önkormányzat tagjai és meghívott vendégeik idézték versekkel, zenével a háború borzalmait.

November 1-én a temetői ravatalozónál Szabó Oszkár plébános és Szabó Szilárd evangélikus lelkész imádkozott az elhunytak emlékére. Az összegyűlteknek vigaszt nyújtottak az egyházak képviselői: van élet a halál után is, nem kell megijedni senkinek. Igaz, hogy ott még nem jártunk, de aki hívő lélekkel él, annak nincs félnivalója: halála után az Úr színe elé kerül és ott egy szebb, boldogabb élet veszi kezdetét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.