Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 17. 10:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Az érték mindenkié…!

Az érték mindenkié…!

Értékhangolóra gyűltek össze a diákok és tanáraik Kölesden, hogy a megyei önkormányzat Kincses Tolna Megye című értékvetélkedőjére felkészüljenek.

A résztvevőket Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, aki szerint a fiatalok nem is gondolnák, mennyi érték van a közvetlen közelükben. Erre hívja fel a figyelmet a program. Dr. Say István megyei értéktár bizottsági elnök előadásában azt üzente a diákoknak, hogy „Az érték mindenkié, nem a bizottságoké! A tiéd is!”. A kétnapos értékhangoló során a középiskolás és felső tagozatos diákok számos gyakorlati foglalkozással fedezik fel a megye kincseit, és az elsajátított ismeretek birtokában vágnak neki a megyei, majd az országos döntőnek.
November 15-16-án a megyei értéktárban szereplő Kismegyeháza adott helyet az értékhangolónak, amelyre összesen 21 csapat jelentkezett a megyéből. A program során a tanárok is betekinthettek a verseny tematikájába, de a fő cél a diákok felkészítése volt.
A megye kulturális életének neves szereplői, elismert szakértők érkeztek az iskolások körébe, hogy bemutassák, miként őrzik a hagyományokat, hogyan teremtenek értékeket. A Bartina Zenekar például olyan népzenei bemutatóval készült, mely során a megye valamennyi szegletét megismerhették a diákok. A csapatok egymás után indultak a Kismegyeháza felfedezésére, és érdeklődve hallgatták Felső Barnabás eszközbemutatóval megtartott előadását a Sárköz halászatáról, valamint Sümegi József Tolna megye történelmi örökségéről szóló prezentációját. Kreatív foglalkozás gyanánt Könyvné Szabó Éva mester tanította őket a bőrdíszművek elkészítésének fortélyaira.


Az értékhangolót megelőző sajtótájékoztatón derült ki, hogy a megyei önkormányzat három millió forint pályázati támogatást nyert az agrártárcától a nemzeti értékek és hungarikumok népszerűsítésére. Ahogy elhangzott: a kölesdi felkészülés után kerül sor az elődöntőre, és a téli szünetig lehet megoldani azt a tesztsort, amely november 17-én a Tolna Megyei Értéktár (www.kincsestolnamegye.hu) és a Tolna Megyei Önkormányzat (www.tolnamegye.hu) honlapjain kerül közzétételre. 2017. január 18-19-én a Tamási Művelődési Központban zajlik majd a döntő, és a négy fős csapatok közül minden megye kategóriánként egy-egy csapatot juttat az országos döntőbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!