Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 26. 14:05, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Baltával ölte meg apát és fiát, majd felgyújtott őket

Baltával ölte meg apát és fiát, majd felgyújtott őket

Befejezték a nyomozást a rendőrök azzal a román férfivel szemben, aki tavaly egy nagykőrösi tanyán végzett áldozataival. A menekülő tettest öt nap alatt azonosították, majd elfogták, azóta letartóztatásban van.

Egy leégett ingatlanról és két, a romok között talált holttestről érkezett bejelentés a rendőrségre még 2020. április elsején késő este. A nagykőrösi bérleménybe öccséhez és apjához érkező bejelentő, már csak családtagjai élettelen testével szembesült. Mint később kiderült, bűncselekmény áldozatai lettek – közölte a rendőrség.

A nyomozás néhány nappal később hozott fordulatot. A kegyetlen bűncselekménnyel egy 18 éves román állampolgárt hoztak összefüggésbe. V. Csabát 2020. április 7-én már gyilkossági detektívek faggatták a kihallgató helyiségben.

Kiderült, hogy a rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, alkalmi munkákból élő gyanúsított 2020. március 31-én délután érkezett későbbi áldozatainak albérletéhez. Bement az udvarra, cigarettát kért, és felajánlotta, segít fát vágni. Aprítás közben szóba elegyedtek a 17 éves fiúval, aki elmondta, hogy apjával együtt élnek az albérletben, és tele vannak pénzzel. V. Csaba gondolkodás nélkül lendítette a baltát és fejbe vágta a fiút. Az eszméletét vesztett, földre rogyó sértettől elvette mobiltelefonját, majd bement a házba és a fiatalember 51 éves apját is fejbe vágta a baltával. Alaposan átkutatott mindent, de pénzt nem talált. A nyomok eltüntetésére benzint locsolt szét, tüzet gyújtott, majd áldozatait sorsára hagyva elmenekült.
Az igazságügyi orvosszakértők véleménye szerint az apa halálát a nagy erejű ütés következtében kialakult koponyatető, koponyaalap csontjainak törésével járó sérülések, valamint agyroncsolódás okozta, eszméletlen, de felgyújtásakor még életben lévő fia a teljes testén szerzett égési sérülései közben elszenvedett, heveny idegrázkódtatásba halt bele – részletezte a rendőrség.

A 18 éves V. Csaba ellen a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.