Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Január 28. 14:03, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bárki tanulhat a felsőoktatásban - diákhitellel

Bárki tanulhat a felsőoktatásban - diákhitellel

Bárki tanulhat a felsőoktatásban, aki akar, ezért találta ki a kormány a Diákhitel II konstrukciót – nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány senkitől sem vágja el a tanulást - mondta a kormányszóvivő az Inforádiónak a Diákhitel II konstrukciót említve. Az új rendszerről január közepén döntött a kormány. A 2012 szeptemberétől induló új rendszernek két része lesz: egy szabadon felhasználható, 500 ezer forintos keret, míg a másikat a képzés költségének finanszírozására vehetik fel a hallgatók, ennek kamata évi fix két százalék lesz.

A felsőoktatásból kibocsátott művelt fők nem feleltek meg annak az igénynek, amit a magyar nemzetgazdaság fel kívánt volna szívni - közölte Giró-Szász András. Hozzátette: úgy alakították át a rendszert, hogy az a nemzetgazdaság elvárásaihoz hosszú távon is jobban illeszkedjen, vannak viszont olyan területek, ahová az államnak be kell lépnie.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: diákhitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.