Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. November 26. 11:39, hétfő | Helyi
Forrás: JAÁMK

Bepillantás a József Attila ÁMK életébe

Bepillantás a József Attila ÁMK életébe

Versengés a legszebb osztály címért, Tök-jó party, kupakgyűjtő verseny, bolhapiac.

„Az ősz legszebb osztálya”

A József Attila ÁMK diákönkormányzata osztályok közötti versenyt hirdetett „Az ősz legszebb osztálya” cím elnyeréséért. A szépen dekorált osztályokat zsűri pontozta.

Az alsó tagozatban a 3.a osztály (of.: Löschné Bencze Andrea) felsőben pedig az 5.b (of.: Sperling Tímea) és a 6.b (of.: Pretzné Wadl Ildikó) osztályok örülhettek az elismerésnek és az ajándékba kapott gyümölcsöknek.

Tök jó party

Október végén került sor a József Attila ÁMK-ban a hagyományos „Tök jó party”-ra, a diákönkormányzat szervezésében. A 234 résztvevőt feldíszített aula, rémségesen finom ételekkel, italokkal telepakolt büfé, ijesztésre kész padlásszellemek és jó zene várta. A jelmezesek versenyét Kiss Luca, 8.a osztályos tanuló nyerte.

A gyerekek által készített finomságokat zsűri kóstolta és oklevéllel jutalmazta a 6.c, a 4.b a 4.c, és 7.b osztályok ételeit.

Kupakgyűjtés

A József Attila ÁMK diákönkormányzata kupakgyűjtő akciót hirdetett a 2012/2013-as tanévre. Először minden osztály elkészítette saját kupakgyűjtő edényét. Ötletes megoldások születtek.

Aztán pedig sor került az első mérési napra. Összesen 189 kg kupakot adtak le a tanulók. A versenyben jelenleg az 1.c osztály vezet, 43,9 kg-mal.

A gyűjtés folytatódik. A környezetvédelmi szempontok mellett az is lényeges, hogy a diákönkormányzat a kupakok leadásáért kilogrammonként 65 Ft-ot kap.

A befolyt összeget programok megvalósítására fordítják.

Bolhapiac

November 13-án bolhapiacot rendezett a József Attila ÁMK diákönkormányzata az iskola aulájában. A diákok elcserélhették vagy jelképes összegért eladhatták megunt játékaikat.

A tanórák közötti szünetekben remek hangulatban és sok résztvevővel folyt az árusítás.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.