Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 04. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Bernáttal találkozni Pécsett

Bernáttal találkozni Pécsett

Számos segítség és kétkezi felajánlás révén a Dombóvári Városszépítők egy kis csapata július 3-án estére befejezte a korábban már itthon nagy sikerrel bemutatott Bernát János (1910-1964) kiállítása pécsi megrendezését.

A szülőfalu, Nak, a felnevelő és elindító település, Dombóvár, valamint a hagyaték egyik kedvezményezettje, Szekszárd megyei múzeumának gyűjteményeire épülő tárlatot a Pécsi Püspökség Programirodájának Központja a Dóm Múzeumban fogadta be. Itt a nyári főidényben, augusztus 26-ig látogatható.

A kiállításon hatvanhat eredeti mű - korai grafikák, a pesti és a firenzei tanuló évek életvidám vásznai, majd az 1940-es évek elejétől már Észak-Amerikában (Ohio, California) született mesteri portrék, életképek, valamint számos szakrális témájú alkotás - látható.

A nagyközönségnek már átadott kiállítás szakmai megnyitására, beavató délutánjára 2012. július 20-án, pénteken 16 órakor kerül sor a Pécs, Káptalan u. 8. szám alatti múzeumban.Minden érdeklődőt, szakmatársat, műkritikust és - a nemrég szintén itt „vendégeskedett” - Gebauer Ernő után újabb szellemi kalandra vágyódókat szeretettel hívunk és várunk.

Részletesebb háttéranyaggal a muzeum.dombovar@gmail.com e-mailen szívesen szolgál a kiállítás rendezője, Kriston Vízi József.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.