Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2022. Április 28. 15:08, csütörtök | PR

Betonlehúzó: a sima betonfelületek specialistája

Betonlehúzó: a sima betonfelületek specialistája

Egy masszív építmény a stabil alappal kezdődik. A stabil alap pedig sok esetben egy kellően tömör, egyenletes és sima betonfelület.

A betonozás akár házilag is könnyen megoldható, ha minden munkafázishoz – így a lezáráshoz is – megvan a megfelelő eszközünk.

Építési munkák házilag

A tavasz elhozza magával a jó időt és szinte észrevétlenül menetelünk át a nyárba. E két évszak sokakban ébreszti fel a vágyat a szabadságra és arra, hogy minél több időt töltsön a szabadban. Azok számára, akik kertes házban élnek, ez az időszak a kert szépítésének ideje, mely során felkészülnek a nyári szezonra. Egy kertben akár egy hétvége, de egy hétköznap délután is felérhet egy nyaralással, hiszen minden lehetőség adott arra, hogy a lehető legkényelmesebben alakítsuk ki azt a magunk számára.

Fontos részét képezik ezeknek a hónapoknak a „kiülős” délutánok és esték, a kerti sütés-főzés. Ezt a tevékenységet szó szerint megalapozhatjuk egy kisebb-nagyobb sütőhely, esetleg étkező terület kialakításával, melybe akár házilag is belevághatunk. A munkafolyamatok első lépései között mindenképpen a betonozást említhetjük, hiszen fontos, hogy stabil alapot hozzunk létre a felépítményeknek. A felület simasága pedig nem csak esztétikai, de gyakorlati szempontból is fontos. Ebben lehet segítségünkre egy betonlehúzó.

Mi a betonsimító feladata?

Ahogy sok más eszköznél, úgy a betonsimító esetén is igencsak beszédes a név. Így tehát az eszköz betonfelületek simítására, vagy épp glettelésre, burkolás előkészítésére szolgál. A cél minden esetben egy egyenletes, homogén felület kialakítása. Ez nem csak a szépérzékünk okán szükségeltetik, hanem a tartósság és a strukturális integritás szempontjából sem mindegy. Ha házi barkácsról van szó, vagy épp az említett glettelésről, érdemesebb lehet az egyszerű, kézi betonlehúzó lapátok között keresgélni.

Ezekből is különféle verziókat találhatunk a kínálatban, kezdve a legegyszerűbb modellektől az egészen széles lehúzó felülettel és akár teleszkópos nyéllel rendelkezőkig. Annak eldöntése, hogy számunkra mely betonlehúzó ideális és mennyit szeretnénk rá áldozni, abszolút a saját igényeink szabják meg. Előfordulhat például az is, hogy egy burkolással, betonozással foglalkozó vállalkozó keres magának új eszközt. Ilyen esetben egy rotoros betonlehúzó is szóba jöhet.

A profik eszköze

Profi betonozási munkák, nagyobb felületek kialakítása esetén mindenképpen érdemes egy rotoros betonlehúzó beszerzésén elgondolkozni. Ezek az eszközök már jóval magasabb árkategóriába tartozó, benzinmotoros és forgólapátos gépek. Segítségükkel kifogástalanul sima felületeket hozhatunk létre akár nagyobb területeken is. Egy ilyen eszköz már komoly befektetés, így mindenképpen csak a profi kivitelezők számára ajánlott. A megtérülés azonban szinte garantált.

A barkács- és hobbi célú felhasználók számára pedig még mindig ott van a kézi betonlehúzók széles kínálata, melyből mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Mérjük fel pontosan igényeinket és szerezzük be ez alapján a megfelelő eszközt. Ezután pedig indulhatnak is a kertben az építési munkák, hogy nyáron már élvezhessük annak gyümölcsét és akár otthonunkban is percek alatt kikapcsolódhassunk.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 22. 16:09, szerda | PR

Vízügyi igazgatóságot őriznek

Közbeszerzési eljárás keretében újra a Jánosik és Társai Kft. nyerte el az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Miskolci Szakaszmérnökség telephelyének vagyonvédelmi feladatainak ellátását.

2023. Február 10. 09:33, péntek | PR

Hogyan zajlik manapság egy állásinterjú?

Amikor behívnak minket egy állásinterjúra, akkor a legtöbben a klasszikus formát várják, tehát bemennek személyesen, elbeszélgetnek, majd elköszönnek azzal, hogy majd értesítik a döntésről.

2023. Február 03. 16:58, péntek | PR

K&H: kilőtt a kakaós csiga és a hamburger ára

21 százalékos éves árváltozást mutat a gyerekinflációs kosár

2023. Január 31. 15:55, kedd | PR

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat.