Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 05. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Bodó Imréné évtizedes munkáját ismerték el

Bodó Imréné évtizedes munkáját ismerték el

Honismereti napot tartottak szombaton Szedresben a Tolna megyei helytörténészek, ahol Bezerédj Istvánra a megye kiváló nemesére emlékeztek, aki Szedres község megalapítója is volt.

Dr. Gesztesi Enikő a Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület elnöke, Zsámboki Árpád az országos Honismereti Szövetség alelnöke, illetve Kovács János polgármester köszöntője után átadták a 2020-2021. évi elismeréseket, kitüntetéseket.

Többek között Bodó Imréné dombóvári lakos is át vehette a Honismereti Szövetség emléklapját a több évtizedes segítő tevékenységéért Dr. Gesztesi Enikő elnöktől, aki a következő szavakkal méltatta a kitüntetettet:

„A Fekete István Múzeum, mely Dombóvár első látogatható közgyűjteménye is egyben - megnyitásában való társszervezésért, a kiállítás anyagának szépítéséért és megújításáért, tárlatvezetések megtartásáért, a gyűjtőmunkában való aktív szerepvállalásáért, a Fekete István Kulturális Egyesület munkájának segítéséért, a rajzpályázatokon résztvevő diákok jutalmazásában való részvételéért tartottuk fontosnak, munkásságának elismerését és felterjesztését a Honismereti Szövetséghez.”

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.