Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2021. Október 05. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Bodó Imréné évtizedes munkáját ismerték el

Bodó Imréné évtizedes munkáját ismerték el

Honismereti napot tartottak szombaton Szedresben a Tolna megyei helytörténészek, ahol Bezerédj Istvánra a megye kiváló nemesére emlékeztek, aki Szedres község megalapítója is volt.

Dr. Gesztesi Enikő a Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület elnöke, Zsámboki Árpád az országos Honismereti Szövetség alelnöke, illetve Kovács János polgármester köszöntője után átadták a 2020-2021. évi elismeréseket, kitüntetéseket.

Többek között Bodó Imréné dombóvári lakos is át vehette a Honismereti Szövetség emléklapját a több évtizedes segítő tevékenységéért Dr. Gesztesi Enikő elnöktől, aki a következő szavakkal méltatta a kitüntetettet:

„A Fekete István Múzeum, mely Dombóvár első látogatható közgyűjteménye is egyben - megnyitásában való társszervezésért, a kiállítás anyagának szépítéséért és megújításáért, tárlatvezetések megtartásáért, a gyűjtőmunkában való aktív szerepvállalásáért, a Fekete István Kulturális Egyesület munkájának segítéséért, a rajzpályázatokon résztvevő diákok jutalmazásában való részvételéért tartottuk fontosnak, munkásságának elismerését és felterjesztését a Honismereti Szövetséghez.”

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 13:20, péntek | Helyi

Az Illyés Gyula Gimnázium két tehetséges diákja részesült ösztöndíjban

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával a 2016/2017. tanévben indította el a dombóvári tehetséges diákok megtartása irányuló ösztöndíjprogramját.

2021. Október 21. 21:33, csütörtök | Helyi

Csősz Lászlóné, Kissné Megyeri Csilla és Pető Mária Judit részesült kitüntetésben

Október 19-én az Emberi Erőforrások minisztere által adományozható szakmai elismerések átadására került sor.

2021. Október 20. 20:41, szerda | Helyi

Dombóvári rendőr mentette ki a vízbe esett férfit

A Dombóvári Rendőrkapitányság egyenruhása, Márton Krisztián r. törzsőrmester egy helyi férfit húzott ki a település melletti Szállásréti-tóból.

2021. Október 19. 08:47, kedd | Helyi

Lukács-nap alkalmából adtak át elismeréseket a Dombóvári Szent Lukács Kórházban

Pintér Szilárd polgármester is meghívást kapott a Dombóvári Szent Lukács Kórház ünnepségére. Az eseményen részt vett a Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetősége, valamint Dr. Oszvald Péter aneszteziológus főorvos.