Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 18. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Borúsabb és kissé hűvösebb idő várható a hétvégén

Borúsabb és kissé hűvösebb idő várható a hétvégén

Borúsabb és kissé hűvösebb idő várható a hétvégén. Csapadékra is készülni kell, továbbá hajnalban mínuszok is lesznek, a maximumok pedig jellemzően plusz 10 Celsius-fok körül alakulnak majd

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken reggel, délelőtt a középső megyékben néhol előfordulhat eső, záporeső, később számottevő csapadék nem valószínű. Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől átmenetileg nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen lehet még erős a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 1 és 7 fok között valószínű, de a kevésbé szeles délnyugati tájakon, valamint az északkeleti határnál gyenge fagy is lehet. A nappali csúcsértékek 10 és 16 fok között alakulnak.

Szombaton elszórtan, a délnyugati megyékben több helyen valószínű eső, záporeső. Helyenként erős lehet a szél. Hajnalban plusz 2 és 8 fok közötti hőmérséklet várható, de a kevésbé szeles északi tájakon mínusz 2 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Délután többnyire plusz 7-12 fokot mérhetnek.

Vasárnap hajnalban átmenetileg kialakulhatnak pára-, illetve ködfoltok. Napközben az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de elsősorban az északi, északnyugati megyékben eső, zápor is várható. A hegycsúcsokon elvétve havas eső, hó sem kizárt. Többfelé lesz erős, néhol viharos a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 3 fok közötti értékek várhatók, de északkeleten helyenként mínusz 7 fokig is hűlhet a levegő. A maximumok plusz 6 és 12 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni