Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. November 13. 12:55, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Bővítette logisztikai kapacitását a Magyar Posta

Bővítette logisztikai kapacitását a Magyar Posta

Több településen több mint 21 000 négyzetméterrel növelte csomagfeldolgozási kapacitását a Magyar Posta az idén - közölte a társaság az MTI-vel.

Hangsúlyozták: a csomagfeladási kapacitás bővítését a folyamatosan növekvő e-kereskedelem tette szükségessé.

A Magyar Posta idén ősszel használatba vette az új budapesti, több mint 7000 négyzetméteres logisztikai ingatlanját, amely a budaörsi Országos Logisztikai Központ (OLK) tevékenységét egészíti ki. A két üzem együttes működésével az eddigi teljesítmény napi szinten mintegy 40 százalékkal növelhető.

A fővárosi logisztikai kapacitásbővítéssel egyidőben vidéken is növelte csomaglogisztikai hálózatát a Magyar Posta, több városban nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemek, például Nyíregyházán, Békéscsabán, Hatvanban, Győrben, a következő napokban újabb költözések várhatóak Kecskeméten, Debrecenben és Székesfehérváron.

A telephelybővítés mértéke városonként eltérő, összességében több mint 14 000 négyzetméterrel nagyobb területen foglalkoznak a helyi csomagfeldolgozással.

A Magyar Posta közölte: az idén már októberben megnőtt a belföldön feladott, vagy belföldi webáruházból rendelt csomagok mennyisége. Október második felében a Budapesten kézbesítendő csomagok száma több napon is meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom átlagát. A Nemzetközi Posta Kicserélő Központ forgalma október utolsó hetében elérte a 2016 karácsonyi csúcsforgalmi mennyiséget.

Tavaly decemberben napi átlagban 94 ezer csomagot kezelt a Magyar Posta, 2017 októberében volt pár olyan nap, amikor 10 százalékkal haladta meg a csomagok napi darabszáma, és novemberben 15 százalékkal a tavaly decemberit.

A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körül lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során