Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Szeptember 25. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Dombóvári agrár- és vállalkozói fórum

Dombóvári agrár- és vállalkozói fórum

A NEZ Cégcsoport a Dombóvári Vállalkozói Egyesülettel közösen tartott agrár- és vállalkozói fórumot Dombóváron. A szakmai délelőttre több mint 100 résztvevő érkezett.

Pintér Szilárd polgármester köszöntőjében elmondta, Dombóvár fejlődése szempontjából elengedhetetlen és szükséges a közös előrevivő gondolkodás, a csapatmunka. Reményét fejezte ki, hogy a mai nap is hatékony lesz, a közös célok sikeres megvalósítása érdekében.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a helyi és régiós fejlesztésekbe eredményeiről számolt be a résztvevőknek. Elmondta, a jövő évi költségvetés megtervezésénél nagy hangsúlyt fektetnek a családok megerősítésére és a gazdaság újraindítására.

Papp Zsolt helyettes államtitkár az agrárium lehetőségeiről és kihívásairól tájékoztatta a jelenlévőket a 2022-2027-es EU támogatási ciklus vonatkozásában.

Naszvadi Balázs, a Tolna Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési Osztályának vezetője a TOP PLUSZ és LEADER fejlesztésekről, Pintér Szilárdné, a Takarékbank Zrt. Dombóvári Agrár Centrum vezetője a beruházások, fejlesztések finanszírozási lehetőségeiről nyújtott bővebb információt az érdeklődőknek.

A nemzeti Agrár Kamara színeiben Ribóczi Edina ismertette az október 15-tel induló Agrár-környezetgazdálkodási pályázat feltételrendszerét.

Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellára a duális szakképzésről tartott tájékoztatót.

A rendezvény a NEZ Cégcsoport, a Dombóvári Vállalkozói Egyesület szervezésében Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 10:19, hétfő | Helyi

Elhalasztják az új menetrend bevezetését

A menetrenddel kapcsolatos észrevételeiket a varosuz.titkarsag@dombovar.hu e-mail címen és a 74/564-587-es telefonszámon is jelezhetik.

2021. Október 25. 08:19, hétfő | Helyi

Ismét ülésezett az Attalai Értéktár Bizottság

Az idén másodszor ült össze a testület a községházán.

2021. Október 24. 12:29, vasárnap | Helyi

Oklevelet vehetett át Papp József, a VB aranyat nyert horgász válogatott tagja

A Szlovéniában, Radeče városában megrendezett III. Masters Világbajnokságon, a Masters válogatott tagjaként Papp József, a Dombóvári Városi HE tagja élete első VB aranyát szerezte meg.

2021. Október 23. 09:00, szombat | Helyi

Közel száz gyermeknek ültettek fát szüleik Dombóváron

A 2019. október 1. és 2021. szeptember 30. között született dombóvári kispolgárok számára került egy-egy fa elhelyezésre a Kis Polgárok Parkjában.