Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2022. November 18. 13:28, péntek | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A Fülöp Márton Alapítvány feladatának tűzte ki a magyar labdarúgás történelmének ápolását, a hagyományok népszerűsítését. E célból hirdettek országos versenyt Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Vetélkedő címmel.

A megmérettetésre több tucatnyi csapat nevezett az ország minden tájáról. Két előzetes online forduló alapján alakult ki a döntő mezőnye, ahová örvendetes módon a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium mindkét csapata bekerült. Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A 2022. november 15-én, Budapesten megrendezett döntő hatalmas dombóvári sikerekkel zárult. A 3. helyet a gimnázium Ruppert Dominik 9. n-es és Szőcs Patrik 10. n-es tanulók által alkotott csapata szerezte meg. Még ennél is ragyogóbb teljesítményt mutatott be az Újvári Bence 10. a és Juhász Barnabás 11. b osztályos diákok által alkotott gárda, amely megnyerte a nívós vetélkedést.

A tanulók értékes könyvjutalmakat, válogatott mezeket és egyéb ajándéktárgyakat vehettek át a helyszínen. Még nagyobb örömöt jelentett számukra, hogy fődíjként megtekinthették a Puskás Aréna VIP-páholyában a Magyarország-Görögország barátságos futball mérkőzést. A döntő helyszínén az ifjú labdarúgó tudorok megismerkedhettek a közelmúlt híres válogatott játékosaival, találkozhattak többek között Nyilasi Tiborral, Détári Lajossal és Garaba Imrével.

A diákok felkészítője Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető volt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 08:31, csütörtök | Helyi

I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

Rendkívül izgalmas és színvonalas küzdelmeket hozott az I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

2022. November 30. 13:20, szerda | Helyi

Ülésezett az Attalai Értéktár Bizottság

November 22-én az IKSZT épületében találkozott a tagság.

2022. November 29. 13:08, kedd | Helyi

Két személyautó ütközött Dombóváron, a Kórház utcában

A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották november 28-án délelőtt, akik feszítővágó segítségével szabadították ki az egyik jármű utasát a mentőszolgálattal együttműködve.

2022. November 29. 11:05, kedd | Helyi

Újabb adomány a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek

Ezúttal a Magyar Vértanúk (1551-1854) című nagyméretű képet adományozta Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész a város múzeumának.