Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2024. Március 25. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy busz két utasa, egy autós és egy motoros is megsérült Tolnában

Egy busz két utasa, egy autós és egy motoros is megsérült Tolnában

Az elmúlt 72 óra közlekedési eseményei.

A hétvégén egy tucat balesetről tettek bejelentést Tolna vármegye útjairól.

Pénteken délelőtt, Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utcában, a Széchenyi utca irányából Csatár irányába közlekedett egy autós. A belső forgalmi sávban haladt, majd figyelmetlenül a külsőbe sorolt át, nem biztosított elsőbbséget az ott közlekedő busznak. A buszsofőr intenzív fékezésbe kezdett, hogy ne ütközzenek össze. Koccanás nem történt ugyan, de a buszon két utas megsérült, egyikük súlyosan, a másik könnyebben.

Szombaton délelőtt egy motoros sérült meg, amikor egy nagy teljesítményű motorral közlekedett Dombóvár közelében egy földúton. Az egyenletlen burkolatú úton elvesztette irányítását a motor felett és elesett.

Kora délután egy autós Németkér térségében, a 6231-es számú mellékúton Paks irányába közlekedett. A 12-es kilométerszelvénybe érve figyelmetlensége miatt jobbra letért az útpadkára, majd ellenkormányzott, és áttért a szemközti sávba. Onnan az árokba csapódott, ahol a kocsi a bal oldalára dőlve állt meg. A sofőr könnyebben sérült a balesetben.

A többi, anyagi káros eseménynél figyelmetlen tolatás, az útra féktávolságon belül érkező vadon élő állat, a nem megfelelő követési távolság, a kanyarodás szabályainak megsértése, egy esetben pedig elalvás vezetett balesethez.

Két ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból. A mért eredmények alapján egyikük 130 000 forintos közigazgatási bírságot kapott, a másik férfi ellen büntető feljelentést tettek, jogosítványát a helyszínen bevonták és felfüggesztették vezetési jogosultságát.

Egy olyan sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások, aki nem rendelkezett az általa vezetett szerelvény vezetéséhez megfelelő kategóriával. Az ügyben szabálysértési eljárás indult.

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.