Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Augusztus 24. 21:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Egy napra Kölesd lesz a megye közepe

Egy napra Kölesd lesz a megye közepe

Új programmal bővül a Megyenap, így idén nem csupán a szeptember 1-jei, hagyományos ünnepi közgyűlési ülésre és a megyei kitüntető díjak átadására kerül sor – jelentette be sajtótájékoztatón Fehérvári Tamás.

A közgyűlés elnöke Berényi István polgármesterrel közösen tájékoztatta a jelenlévőket a kölesdi Kismegyeházán, amely a „Vár a Megye” – Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű esemény helyszíne lesz augusztus 28-án.

Fehérvári Tamás elmondta: a Tolna Megyei Önkormányzat 10 millió forintos támogatást nyert a Földművelésügyi Minisztériumtól, amelyet a megyei értéktárak népszerűsítésére használhat fel. A forrásnak köszönhetően valósult meg többek között egy – az értéktár bizottságok szereplőinek szervezett – szakmai képzéssorozat, a megye értékeit bemutató, három nyelvű kiadvány illetve a www.kincsestolnamegye.hu weboldal is. Ennek keretében rendezzük „Vár a Megye” című eseményünket, melynek középpontjában a megye értékei állnak – hangsúlyozta az elnök.

A közgyűlés elnöke mesélt arról is, hogy az esemény ötletét a kölesdiek örömmel támogatták, és partneri módon segítenek a szervezésben. Mind a megye, mind Kölesd számára fontos e rendezvény, hiszen a település egykor fontos szerepet játszott Tolna megye életében. Berényi István polgármester emlékeztetett: igaz régen, ám egy alkalommal mégis a Kismegyeházán tartotta ülését a megyei közgyűlés. A történet szerint kevésen múlott, hogy Kölesd az ülések állandó helyszíne legyen.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy a program házigazdája lehet, ahogy fogalmazott: ez egy megtiszteltetés a falu számára. Berényi István szerint a rendezvény igazán jó helyre került, hiszen értékekben gazdag, komoly történelmi gyökerekkel rendelkező település az övék.

Fehérvári Tamás felhívta a figyelmet: a jelentkezettek száma már a kétszáz fő felett jár, várhatóan tele lesz a Kismegyeháza udvara. A program a Tolna megyei összetartozás jegyében zajlik, ezt bizonyítja az is, hogy közel 40 település képviselteti magát, és csaknem mindenki benevezett a „Minden ízében Tolna megye” nevet viselő főzőversenyre. Nem csupán a különböző települések gasztronómiai fogásai, hanem a játékos vetélkedők, a kulturális- és gyermekprogramok is vonzóak lesznek – tette hozzá.

Az elnök a szeptember 1-jei Megyenap kapcsán kijelentette, hogy az önkormányzat számára továbbra is fontosak azok, akik az elmúlt évben végzett tevékenységükkel Tolna megye érdekét szolgálták. Ennek tükrében idén is a szekszárdi Vármegyeházán, a Tolna Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén vehetik át elismerésüket az arra érdemes megyeiek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.