Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 24. 12:55, kedd | Belföld
Forrás: mti

Életfogytiglant kapott a brutális ladi gyilkos

Életfogytiglant kapott a brutális ladi gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék nem jogerősen azt a férfit, aki 2016 januárjában brutálisan végzett ismerősével a Somogy megyei Lad községben - tájékoztatta a bíróság kedden az MTI-t.

Az írták: az 54 éves vádlott közös italozást követően egy vélt sérelem miatt támadt ismerősére. Áldozatát téglával fejbe vágta, többször fejbe rúgta, majd a fejére és a mellkasára taposott. Miután a sértett életjeleket már nem mutatott, a holttestét benzinnel leöntötte és meggyújtotta, a maradványokat elásta.

A bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és zaklatásban mondta ki bűnösnek. Utóbbi miatt azért marasztalták el, mert a községben lakókat megfenyegette, hogy megöli őket és gyermekeiket, felgyújtja a házaikat. A vádlott a fogva tartása alatt a büntetés-végrehajtási intézeti őreit is életveszélyesen megfenyegette. A férfi büntetéséből legkorábban harminc év után bocsátható feltételesen szabadságra.

Az elsőfokú ítéletet a vádlott tudomásul vette, a védő és az ügyész fellebbezett ellene, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során