Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2021. Március 12. 18:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Élettársait kényszerítette prostitúcióra egy férfi

Élettársait kényszerítette prostitúcióra egy férfi

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki három nőt - kettő az élettársa volt - prostitúcióra kényszerített fenyegetéssel és bántalmazással.

A főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta, hogy a férfi 2013 év eleje és 2019 decembere között több megszakítással élettársi kapcsolatot tartott fenn az egyik sértettel.

Amikor együtt voltak, rendszeres bántalmazással, illetve fenyegetéssel arra kényszerítette a nőt, hogy Magyarországon, valamint Németországban prostitúciós tevékenységet végezzen. Az abból származó bevételt a férfi elvette a sértettől.

A nő többször is megpróbált megszökni a férfitól, de az mindig felkutatta és visszakényszerítette magához. Végül 2019 decemberében a sértettnek sikerült elmenekülnie és feljelentést tennie.

Az elkövető 2019 őszén - az előzővel részben párhuzamosan - újabb nővel is élettársi kapcsolatot létesített, aki beleegyezett abba, hogy prostitúciós tevékenységet fog folytatni. Az abból származó teljes bevételt ettől a nőtöl is elvette a férfi, továbbá rendszeres bántalmazásokkal tartotta félelemben a sértettet, aki emiatt sokáig félt megszökni tőle.

Végül sikerült elszöknie és új élettársi kapcsolatot létesítenie, de az elkövető még ekkor is felkutatta és fenyegetőzve egy társa segítségével próbálta "visszaszerezni", de nem járt sikerrel. Ennél a sikertelen akciónál az elkövető segítőjeként eljárt másik férfi beszervezett egy harmadik nőt is, hogy prostituáltként dolgozzon, ha az abból származó bevételeiből részesedést ad neki.

A férfi összehozta a nőt az előző két nőt is futtató elkövetővel, aki utána felügyelte a sértett munkáját.

A közvetítő férfi a továbbiakban nem folyt bele a futtató és a sértett viszonyába, de a felhajtói tevékenységéért a bevétel egy részére igényt tartott.

Az elkövető a harmadik sértettet is bántalmazta és megfenyegette, hogy összetöri a csontjait, ha nem végzi a munkáját.

Végül azzal az ürüggyel, hogy családját látogatja meg, sikerült a nőnek kiszabadulnia a "munkavégzés" helyéül szolgáló lakásból, majd feljelentést tett az elkövető ellen.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen többrendbeli emberkereskedelem bűntette, míg társa ellen kerítés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 13:24, péntek | Belföld

Bíróság elé kell állniuk a Balatonszemesen igazoltatott, a rendőri intézkedésnek ellenszegülő személyeknek

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

2022. Október 07. 13:16, péntek | Belföld

Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz szakszervezetek a megélhetési válság miatt

Nyílt levélben fordult a megélhetési válság miatt Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF).

2022. Október 07. 08:24, péntek | Belföld

Kilenc hónap alatt 5592 lakástűz – 443 sérült és 58 halott

Idén szeptember végéig csaknem 5600 lakás gyulladt ki Magyarországon.

2022. Október 07. 06:00, péntek | Belföld

Rászoruló családokat segít a református szeretetszolgálat

Új adománygyűjtést indít a Magyar Református Szeretetszolgálat, a befolyt összegből fél éven keresztül személyre szabott segítséget kaphatnak a rászoruló családok.