Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Március 01. 15:32, szerda | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Emlékkiállítás nyílt Gulyás József tiszteletére

Emlékkiállítás nyílt Gulyás József tiszteletére

A tavaly elhunyt dombóvári festő családtagjai, rokonai, barátai, munkatársai és tisztelői gyűltek össze a Tinódi Ház Majoros Termében február 24-én,

ahol Takács Istvánné helytörténész méltatta a végtelenül szerény mester életét és gazdag munkásságát.

Takács Istvánné többek között elmondta, hogy Gulyás Józsefre már az újdombóvári Elemi Népiskolában felfigyeltek akkori tanárai. Rajzolás iránti szenvedélye nem hagyta el később sem. A helytörténész szerint a most kiállított képei a realizmusról árulkodnak. A művész azt festette meg, amit látott, amit érzékelt - a gyökereket, a gyermekkort is tisztelhetjük ezekben az alkotásokban.

A művész első önálló kiállítása 1958-ban a Koronában volt, melynek sikere után hosszú ideig nem volt több tárlata, majd Bodó Imre helytörténész segítségével csak 2000-ben láthattuk újra a művész képeit a második kiállításán. Ugyanebben az évben Máté László tanár nyitotta meg a harmadik tárlatát.

Bodó Imre a megnyitón elmondta: Gulyás Józsefet 1984-ben ismerte meg, de egészen 1999-ig nem tudott arról, hogy festészettel is foglalkozik. Fekete István portréját is a festőnek köszönheti, amit az íróról elnevezett múzeum számára készített. A köztudottan szerény mestert ettől kezdve ösztönözte, hogy rendezzen egy kiállítást, mert ezeket a remekműveket látnia kell a dombóvári közönségnek.

Az özvegy Gulyás Józsefné megköszönte a népes közönségnek, hogy megtisztelték férje emlékét. A tárlat március 10-ig tekinthető meg a Tinódi Ház Majoros Termében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.