Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Április 14. 09:03, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Európa legnagyobb kannabiszültetvényét számolták fel

Európa legnagyobb kannabiszültetvényét számolták fel

Európa legnagyobb kannabiszültetvényét számolták fel a hatóságok az északkelet-spanyolországi Navarra tartományban - tájékoztatott közleményben az akciót végrehajtó csendőrség szerdán.

A beszámoló szerint 11 tanyán összesen 67 hektárnyi területen nevelték a növényeket, amelyeket egy nagy, speciális szellőző berendezésekkel ellátott ipari csarnokban szárítottak ki szállítás előtt.

A csendőrség 415 ezer kannabisznövényt semmisített meg, amelyek összértéke mintegy 30 millió euró, a feldolgozás utáni haszon pedig elérhetné a száz millió eurót is.

A hatóságok három embert őrizetbe vettek, de két másik ellen is eljárást indítottak. Vallomásukban azt állították, hogy ipari felhasználásra termesztették a növényeket, de a csendőrség szerint Svájcba és Olaszországba vitték volna a kannabiszt, hogy ott, egyéb felhasználása mellett CBD-olajat készítsenek belőle.

Spanyolországban a kannabiszolaj értékesítése és használata engedélyezett, azonban előállítása - ahogyan a növények termesztése is - bűncselekménynek számít.

A spanyol belügyminisztérium adatai szerint tavaly 2,3 millió kannabisznövényt foglaltak le a hatóságok a dél-európai országban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 12:05, péntek | Külföld

Hurrikánok lehetnek a rendkívül felmelegedett Földközi-tengeren

Magas a kockázata annak, hogy hurrikánok vagy akár trópusi ciklonokhoz hasonló szélviharok is kialakuljanak ősszel a Földközi-tenger térségében a víz hőmérsékletének rendkívüli felmelegedése miatt

2022. Augusztus 12. 09:56, péntek | Külföld

Lelőttek egy fegyveres férfit, aki megtámadta az FBI irodáját Ohióban

Lelőttek a rendőrök egy férfit, aki fegyverrel próbált behatolni a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) területi irodájába Cincinnatiban, Ohio államban csütörtökön.

2022. Augusztus 12. 06:00, péntek | Külföld

Több mint ötszáz embert evakuáltak erdőtűz miatt egy spanyol faluból

Elővigyázatosságból több mint ötszáz embert evakuáltak a spanyol Torre de Don Miguel nevű faluból a környéken rendkívül gyorsan terjedő erdőtűz miatt - közölték a hatóságok csütörtökön.

2022. Augusztus 11. 13:02, csütörtök | Külföld

Öntesztelést javasolnak Szlovéniában az új tanévben

A szlovén közegészségügyi intézet (NIJZ) azt javasolja a diákoknak és a tanároknak, hogy végezzenek öntesztelést az új tanévben a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében