Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Augusztus 15. 09:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Évekig halmozta a szemetet telkén egy férfi - Fotók

Évekig halmozta a szemetet telkén egy férfi - Fotók

Állítása szerint nem volt hajlandó szemétdíjat fizetni, ezért udvarán tárolta összegyűlt hulladékát az a 22 éves albertirsai férfi, aki ellen a ceglédi nyomozók most fejezték be a nyomozást.

Egy feljelentés alapján indult be a rendőrségi gépezet 2020 decemberében. Egy albertirsai házhoz tartozó üres telken ugyanis hegyekben állt a szemét. A helyszíni szemle alátámasztotta a feljelentés adatait, a területen kiszuperált hűtőszekrények, elektronikai termékek, babakocsi, építési törmelék, bútorok, háztartási hulladék, gumiabroncsok hevertek helyenként 1-1,5 méteres magasságban – közölte a rendőrség.

A tulajdonos beismerte, körülbelül 8 éve hordja hulladékát a telekre, amihez senkinek semmi köze.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő megállapította a talaj és a talajvíz veszélyeztetését, azt a szemét között található tárgyak a csurgalékvízen keresztül szennyezhették, de kitért egyes eszközök ózonkárosító hatására is és a felhalmozott anyagok között veszélyes hulladéknak minősülőt is talált.

A 22 éves férfi ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során