Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2012. Május 10. 07:17, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Felfüggesztett börtön két pécsi rendőrnek

Felfüggesztett börtön két pécsi rendőrnek

Jogerősen is elmarasztalta a bíróság szerdán azt a három mohácsi rendőrt, akik 2008-ban a Duna-parti városban szemet hunytak egyikük édesapja és ismerőse közúti szabálytalanságai felett.

Az ügyben másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla Krémer László vezette tanácsa az elsőrendű vádlottat hivatali visszaélés miatt hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, két társát ugyanezért próbára bocsátotta. A táblabíróság ezzel enyhítette a Pécsi Törvényszék korábbi tíz hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésről és 300 ezer, illetve 360 ezer forint pénzbüntetésről szóló határozatát.

Az elsőrendű vádlott édesapja és barátja 2008. szeptember 26-án egy mohácsi étterem vendége volt, amikor felfigyelt rá, hogy egyikük tiltott helyen parkoló autóját rendőrök fotózzák. Az édesapa felhívta a fiát telefonon arra kérve, intézkedjen, hogy kollégái a szabálytalanságért ne büntessenek. A kérésnek a fia eleget tett.

A rendőr nyolc nappal később újból édesapja és egy másik autós szabálysértésének eltussolását kérte járőrszolgálatot ellátó kollégáitól. A rendőrök ennek megfelelően nem rögzítették az esetet, a bizonyítékul szolgáló fényképfelvételeket pedig törölték.

Az ügyészség korábban négy rendőr ellen emelt vádat, egyiküket első fokon felmentették.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.